又係出動去食 壽司郎 期間限定嘅時間喇, 今次嘅主題係「秋之味道巡遊」(秋の味巡り),主打一啲秋天當造嘅食材,覺得今次限定 好多樣野都幾好食。 不過先講最貴果款先, 「特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏」, 可能太掛住日本嘅味道,覺得呢個只係不過不失, 蟹味唔出, 蟹膏嘅質地亦係一般。 MVP 呢,係「炙燒三文魚腹」,肥美肉厚,好食到立即二刷左 幾款天婦羅又係有驚喜,壽司郎嘅炸物一向有水準,不過都係偏啖口啲,落單可以落埋包鹽, 加啲鹽更佳限定甜品今次就係聯乘西班牙王室都認證嘅麵包蛋糕店「Mallorca」推出限定甜品「究極巴斯克烤芝士蛋糕」,將兩款芝士蛋糕二合為一, 效果幾好, 要試。「北海道產秋刀魚」,秋天嘅魚,呢個都唔差, 幾鮮味。「秋鰹魚腩」,正常發揮「生七味醬漬長鯺吞拿魚」,佢有少少辣辣地嘅,幾特別。 「炙燒紅葉鯛」,上面果舊柚子我自己就覺不太夾, 就咁食仲好食「銀魚仔蛋黃醬油海苔包」, 呢個一般, 再加上會漏汁有少少捩棄食壽司郎 係會上癮嘅,又睇下下個月又有咩新野~

特大水煮松葉蟹配紅楚蟹拌蟹膏

MVP 呢,係「炙燒三文魚腹」,肥美肉厚,好食到立即二刷左
炙燒三文魚腹

北海道產沙甸魚天婦羅
日木產蕃薯天婦羅
蕃薯炸蝦天婦羅拼盤

究極巴斯克烤芝士蛋糕

「北海道產秋刀魚」,秋天嘅魚,呢個都唔差, 幾鮮味。
北海道產秋刀魚

「秋鰹魚腩」,正常發揮
秋鰹魚腩

「生七味醬漬長鯺吞拿魚」,佢有少少辣辣地嘅,幾特別。
生七味醬漬長鯺吞拿魚

炙燒紅葉鯛

銀魚仔蛋黃醬油海苔包

壽司郎 係會上癮嘅,又睇下下個月又有咩新野~
Type of Meal
Lunch