2022-12-29 126 views
好耐冇飛過,放假想揾個地方同女朋友拍下拖,又唔想去市區,女友介紹話有間係梅窩既餐廳好多朋友打卡,一於入去去個小旅行。個日我坐9:50船係中環入去,入到梅窩大約係10:30左右,係梅窩碼頭行去餐廳大約十五分鐘左右,一去度就覺得個環境好靚,好有度假Feel!  入到去用餐區就見到有4個位係魚塘旁邊,另外有其他座位係對住個魚塘,想打卡影相既話最好就坐近魚塘旁位置,對住個塘真係好寫意!個日有幾對情侶/夫婦帶埋狗狗同小朋友黎,都幾啱大家去影下寫真出post。不過想坐近魚塘位就最好平日早少少到,我地好在之後有人讓左個位比我地,先可以坐近個魚塘。買野食方邊係自助型式,我地share 左一個The hideout breakfast (HKD150),入邊有煙三文魚、Parma Ham、炒蛋、西蘭花、烤多士、生果等,另外我叫左杯凍Latte(HKD48)。攞左野食返去當然要打下卡先,碟The hideout breakfast個賣相好靚,份量上兩個人share食當早餐都唔錯,當中要讚下個ham,油脂夠香又唔會好鹹,另外炒蛋既顏色好黃,一睇就知係靚蛋,食落都幾有蛋香味。總括來講呢度好啱大家去打卡,預留返

總括來講呢度好啱大家去打卡,預留返大約個半鐘係度chill下都幾好。仲有好多貓貓係度嘆日光浴。
Other Info. : 間餐廳係室外,大自然環境就預左一定多蚊,餐廳好細心一入去時就會比定支蚊怕水你,呢樣野都真係好貼心。
2022-11-11
$200 (Breakfast)
  • The hideout breakfast