2017-11-20 500 views
放左工, 我約左朋友去旺角食野, 而家天氣涼涼地, 食串燒就最岩架喇我地上網見到安安燒好似評價幾好, 於是就去左食!去到都有幾多人食, 好彩岩岩有位!我地坐低職員就介紹今日有咩時令海鮮, 我地聽左職員介紹就叫左個鮑魚仔試下! 我地再點下其他野食, 都有幾多食物種類, 而且佢有個餐牌係show哂所有食物既樣出黎, 可以容易知道知道鍾意食d咩只係食串燒? 緊係唔係啦! 點都要點多杯飲品先得! 我點左杯凍菊花露, 可以清熱一下。菊花露一大杯, 飲落去好清涼, 而且又唔會好甜, 幾好飲!串燒好快就送到!蜜糖響鈴卷有微微燒過, 上面搽滿蜜糖同灑上芝麻, 食落好香口好酥脆!燒韮菜一大碟, 幾惹味! 成串我食哂!墨魚滑好鮮味彈牙, 裡面仲有墨魚粒粒, 口感豐富! 鮑魚上面有少少辣椒粒, 食落有少少辣, 但都遮蓋唔到鮑魚既鮮味, 彈牙又可口!食串燒點可以唔叫茄子呢~ 茄子原條上, 幾大份, 上面都有少少辣椒粒同蔥粒, 落左椒鹽調味, 微微地辣, 茄子好林, 可以一條條拉出黎食, 好正!燒芝心丸都幾彈牙, 中間會爆芝士汁。燒雞中翼好juicy入味, 岩岩好一唔會好咸, 而且外皮仲幾脆口!豚肉串每粒都係骰

我地上網見到安安燒好似評價幾好, 於是就去左食!
去到都有幾多人食, 好彩岩岩有位!

菊花蜜

燒韮菜一大碟, 幾惹味! 成串我食哂!

脆脆蜜燒響鈴卷

墨魚餅

燒茄子

燒芝心丸都幾彈牙, 中間會爆芝士汁。燒雞中翼好juicy入味, 岩岩好一唔會好咸, 而且外皮仲幾脆口!豚肉串每粒都係骰仔形, 口感豐富, 豚肉好嫩, 咬落仲有好多肉汁, 回味無窮。

燒芝士丸加燒豚肉

最後我最鍾意既係沙爹豬頸肉, 就咁食已經好好味, 燒得好香, 厚度適中, 好有咬口。點左沙爹醬, 美味昇華! 沙爹醬唔會好辣, 有好香花生味!

沙爹豬頸肉

秋天食串燒都幾正, 不得不提呢度d職員都好nice同好有效率, 食物好快就送到, 食完又會幫手收碟, 食物唔夠位放又會幫你執下d位!

燒雞軟骨

燒雞翼