2017-11-20
放左工, 我約左朋友去旺角食野, 而家天氣涼涼地, 食串燒就最岩架喇我地上網見到安安燒好似評價幾好, 於是就去左食!去到都有幾多人食, 好彩岩岩有位!我地坐低職員就介紹今日有咩時令海鮮, 我地聽左職員介紹就叫左個鮑魚仔試下! 我地再點下其他野食, 都有幾多食物種類, 而且佢有個餐牌係show哂所有食物既樣出黎, 可以容易知道知道鍾意食d咩只係食串燒? 緊係唔係啦! 點都要點多杯飲品先得! 我點左杯凍菊花露, 可以清熱一下。菊花露一大杯, 飲落去好清涼, 而且又唔會好甜, 幾好飲!串燒好快就送到!蜜糖響鈴卷有微微燒過, 上面搽滿蜜糖同灑上芝麻, 食落好香口好酥脆!燒韮菜一大碟, 幾惹味! 成串我食哂!墨魚滑好鮮味彈牙, 裡面仲有墨魚粒粒, 口感豐富! 鮑魚上面有少少辣椒粒, 食落有少少辣, 但都遮蓋唔到鮑魚既鮮味, 彈牙又可口!食串燒點可以唔叫茄子呢~ 茄子原條上, 幾大份, 上面都有少少辣椒粒同蔥粒, 落左椒鹽調味, 微微地辣, 茄子好林, 可以一條條拉出黎食, 好正!燒芝心丸都幾彈牙, 中間會爆芝士汁。燒雞中翼好juicy入味, 岩岩好一唔會好咸, 而且外皮仲幾脆口!豚肉串每粒都係骰
我地上網見到安安燒好似評價幾好, 於是就去左食!
去到都有幾多人食, 好彩岩岩有位!
燒韮菜一大碟, 幾惹味! 成串我食哂!
燒芝心丸都幾彈牙, 中間會爆芝士汁。燒雞中翼好juicy入味, 岩岩好一唔會好咸, 而且外皮仲幾脆口!豚肉串每粒都係骰仔形, 口感豐富, 豚肉好嫩, 咬落仲有好多肉汁, 回味無窮。
最後我最鍾意既係沙爹豬頸肉, 就咁食已經好好味, 燒得好香, 厚度適中, 好有咬口。點左沙爹醬, 美味昇華! 沙爹醬唔會好辣, 有好香花生味!
秋天食串燒都幾正, 不得不提呢度d職員都好nice同好有效率, 食物好快就送到, 食完又會幫手收碟, 食物唔夠位放又會幫你執下d位!