天氣轉涼少少,想食d熱噴噴的飯餸,最近行經坑口東港城商場,見到間食煲仔飯既餐廳,我地就入咗去食喇。我地兩個人叫咗碗老火湯,味道都ok既唔會太淡味,仲有少少瓜食吓!廿二蚊一大碗紅豆冰奶茶,紅豆冰平時就飲得多,加埋奶茶就真係第一次,感覺如何啊?夠創意,但味道和一般茶餐廳奶茶無異。竹笙杞子京湯浸時菜$78哩個煲好正!送到枱面仲係好熱既,我個人喜歡食竹笙,因為索晒上湯的味道,加埋香菇令到個湯好香。天氣轉涼想食熱既菜?不防一試食上湯保仔菜。椒鹽豆腐$58其實唔好睇佢好似好少,4個人食都仲得!因為椒鹽豆腐外面,點了炸粉,外脆內滑,d豆腐新鮮炸起好熱架,食既時候小心d。蒜香海龍皇煲仔飯$98這個煲仔飯入面有鮮魷,魚柳,青口,蝦。我也是第一次食這類餸菜的煲仔飯,味道當然唔夠肉餅煲仔飯,臘味煲仔飯香,但也是一個不錯的嘗試。記得食煲仔飯一定要加豉油喔!最後要提吓,這間餐廳只接受現金或八達通,暫時唔收信用卡💳。注意⚠️

竹笙杞子京湯浸時菜$78
天氣轉涼想食熱既菜?不防一試食上湯保仔菜。

椒鹽豆腐$58

蒜香海龍皇煲仔飯$98
這個煲仔飯入面有鮮魷,魚柳,青口,蝦。
記得食煲仔飯一定要加豉油喔!

2018-09-28
Type of Meal