2019-11-08
氣溫驟降🍃,必須吃吃火鍋暖暖身子♨!朋友早已約食二家姐重慶火鍋🥘,話湯底正宗無添加;上網fact-check🦉係馳名喎⋯🥢要食! 辣妹子如我👸🏿就當然要點麻辣湯底🌶🌶🌶,但朋友驚辣辣,就叫麻辣鴛鴦鍋🌘啦!麻辣好香,我即刻叫碟豆卜來吸🧽麻辣湯,食法瘋狂但美味🥳!清湯亦正斗,有淡淡的藥材香,沙參同紅棗已煲得好諗,🧟♀食埋唔放過!打邊爐當然要有雪花肥牛🥩,肥瘦適中牛味重! 仲叫咗少有嘅牛骨髓,又軟又諗又彈牙🦷.....仲好粗呀💪🏾!而重慶特產紅薯粉好滑,夾起時🤸♂彈下彈下,配合麻辣鍋好夾!我覺得最出色係墨魚滑,有大大粒嘅墨魚粒🦑在內,鮮味而且口感滿分!除咗打邊爐,二家姐仲有多種佐酒小食都係🤤名物,等friend 果陣可以啤啤先🍺