2022-11-10
山長水遠入到嚟科學園,緊係飲飽食醉先走人喇!去咗呢邊幾次但我都係第一次去食呢間韓燒- 梨滿園!因為價錢好抵只需$198起!佢吸引我其中之一嘅原因就係門面好乾淨,座位闊落!坐得舒服,就可以慢慢食喇🤭!今次唔想諗揀食咩所以揀咗頂級韓燒放題!話明頂級,即係咩都有得食😂😂!!包括海鮮、刺生、壽司、雞、牛、豬、蔬菜等!!仲有好幾款炸物、煲類同滋味小食!真係數都數唔完!嚟到梗係先揀咗炸物薯條先啦!邊食邊等佢出菜!薯條熱辣辣新鮮炸起,外脆內軟,流口水了!!!另外呢度嘅肉類選擇多好多,我哋差唔多款款都嗌咗啲嚟食 🤤🤤當中最鍾意嘅就係豬頸肉!燒完之後非常爽口,加埋汁醬一齊食真係一個享受😍😍😍!另外,海蝦新鮮大隻!帶子晶瑩剔透,朋友仲叫左生蠔食,一d 都冇腥味,呢個價錢任食新鮮生蠔真係抵👍 !!另外我仲叫咗我最愛嘅韓式粉絲炒粉絲!呢度抽得好惹味,真係一路食一唔讚!粉絲口感煙煙韌韌,加上麻油香!有啲後悔太遲先order 佢,搞到勁飽食唔晒😌😌😌!!呢個真係必食推介!另外飲品方面,雖然選擇唔係話好多,但口味都頗為特別! 而且仲有獅威啤酒任飲!!加入喺呢度行到好攰,再同朋友嚟呢再打牙骹,真係一個唔錯嘅選擇!🥳
嚟到梗係先揀咗炸物薯條先啦!邊食邊等佢出菜!薯條熱辣辣新鮮炸起,外脆內軟,流口水了!!! 另外呢度嘅肉類選擇多好多,我哋差唔多款款都嗌咗啲嚟食 🤤🤤當中最鍾意嘅就係豬頸肉!燒完之後非常爽口,加埋汁醬一齊食真係一個享受😍😍😍!
另外飲品方面,雖然選擇唔係話好多,但口味都頗為特別! 而且仲有獅威啤酒任飲!!加入喺呢度行到好攰,再同朋友嚟呢再打牙骹,真係一個唔錯嘅選擇!🥳🥳