2025-03-12 449 views
今天到白石角探朋友,之後随朋友到附近科學園吃韓國燒肉放題。餐廳裝修雅緻,卡位寬敞舒適,掃碼下單,任點任食。我們選了「頂級燒肉放題」,包括頂級牛肉,頂級刺身,和頂級海鮮,韓國小食及飯麵等,非常豐富。還設有自助飲品及雪糕區。坐下來,店員先送上韓國烤汁及三碟前菜:菠菜、泡菜及芽菜。頂級牛肉:「美國橫膈膜肉」、「美國牛肩肉」、「美國牛仔骨」,牛肉都大塊厚切,三款肉質各有千秋,橫膈膜肉鬆軟可口,肉味濃厚;牛仔骨肉質爽口彈牙;牛肩肉肥瘦纹理均匀。燒肉都醃得入味,再點上韓式醬汁,份外滋味。頂級刺身:三文魚、吞拿魚、立魚、醋青魚,色澤鮮嫩,肉質甜美,是名符其實高質頂级刺身。頂級海鮮:「海蝦」大大隻海蝦,燒香後特別爽口,肉質鮮甜,加上韓式辣醬,味道更佳。「帶子」同是鮮甜味美。其他韓國菜色:「迷你海鮮煎餅」雖然說是迷你,但份量不少,用鮮蝦及魷魚做饀料,即叫即煎,香噴噴送上,鮮味十足,我最欣賞。「炒什菜」即炒熱辣辣,椰菜及红蘿蔔絲配搭得宜,富口感。「豆腐辣湯」材料豐富,除了豆腐外,還有大蜆和牛肉粒,教人驚喜,不過稍辣,不吃辣的朋友留意。「海鮮湯拉麵」拉麵爽滑,海鮮湯微辣惹味,還有金菇菜及肉丸做配菜。最後甜品
坐下來,店員先送上韓國烤汁及三碟前菜:菠菜、泡菜及芽菜。
頂級牛肉:
頂級海鮮:
「海蝦」
「帶子」
同是鮮甜味美。
其他韓國菜色:
「迷你海鮮煎餅」
「炒什菜」
即炒熱辣辣,椰菜及红蘿蔔絲配搭得宜,富口感。
「豆腐辣湯」
「海鮮湯拉麵」
拉麵爽滑,海鮮湯微辣惹味,還有金菇菜及肉丸做配菜。
最後甜品有濃味香芋及雪呢拿雪糕,非常滿足的一頓韓燒放題
晚市時段,座無虚席,一定要預先訂位。
前菜

牛仔骨
頂級海鮮
豆腐辣湯
海鮮湯拉麵
  • 頂級牛肉,頂級刺身,頂級海鮮
2025-03-10 452 views
沙田市中心往白石角都好方便, 可以坐小巴和巴士可以直達。科學園一帶有好多食肆, 這間韓國料理頂級韓燒放題包括牛肉、豬肉、雞肉和海鮮等, 還有刺身和壽司, 還有泡菜湯和大醬湯等湯品。我們主力放在燒烤, 可以吃到A+頂級牛肉, 牛仔骨、牛板腱、牛肩肉、横膈膜肉和安格斯一口牛粒, 當中以牛仔骨最嫩滑香口, 特別有牛味。炸物有炸豆腐、脆炸雞翼、春卷、魷魚和韓式原味炸雞, 當中以炸豆腐最美味, 脆漿薄而豆腐非常滑溜。小食有韓式芝士炒年糕、泡菜辣炒粉絲、煎餃子、蛋卷和煎餅, 迷你海鮮煎餅煎得香脆, 海鮮饀料好鮮味。海鮮烏冬湯底鮮味, 烏冬彈牙。蔬菜炸物最喜歡粟米和南瓜, 焦香清甜。還有脆香燒雞翼和法蘭克福腸, 一邊吃燒烤, 一邊喝凍飲, 夠曬盡興。
沙田市中心往白石角都好方便, 可以坐小巴和巴士可以直達。

科學園一帶有好多食肆, 這間韓國料理
頂級韓燒放題包括牛肉、豬肉、雞肉和海鮮等, 還有刺身壽司, 還有泡菜湯和大醬湯等湯品。

A+頂級牛肉, 牛仔骨、牛板腱、牛肩肉、牛仔骨

炸物有炸豆腐、脆炸雞翼、春卷、魷魚和韓式原味炸雞, 當中以
海鮮煎餅、炸豆腐和魷魚

炸豆腐最美味, 脆漿薄而豆腐非常滑溜。
海鮮烏冬

A+頂級牛肉, 牛仔骨、牛板腱、牛肩肉、牛仔骨
海鮮煎餅、炸豆腐和魷魚
海鮮烏冬
2025-02-22 532 views
餐廳位於科學園區,可在沙田站轉小巴或大學站轉巴士直達。餐廳主打韓式料理,有各式晚市套餐和韓燒放題,位置舒適闊落。今次揀左90分鐘燒肉放題,可點既食物種類繁多,包括牛雞豬肉、海鮮、刺身、炸物、韓式主食和湯品等,另外仲有飲品櫃可任意自取,整體食物質數都不錯。店員會先上前菜,分別係泡菜、豆芽菜和菠菜,仲會提供生菜和生蒜以供之後包住燒肉食用。美國橫膈膜肉、牛肩肉、牛板腱、安格斯一口牛粒和牛仔骨牛味十分濃郁,肉質鮮嫩多汁,完全無雪藏味,調味剛剛好,濃淡合適。海蝦肉質結實飽滿,蝦味鮮甜可口。三文魚刺身食落新鮮無腥味,魚油脂香味濃厚。大醬湯湯底香濃惹味,內食材豐富,有蜆肉、金菇、豆腐等,飲落十分潤喉。韓式蛋卷翠玉瓜、杏鮑菇和玉米炒什菜芝士辛辣麵芝士和辛辣麵既配搭意外和諧,芝士有效中和過多既辣味同時適量既辣亦減輕芝士既油膩感。

美國橫膈膜肉、牛肩肉、牛板腱、安格斯一口牛粒和牛仔骨

海蝦
肉質結實飽滿,蝦味鮮甜可口。

三文魚刺身
食落新鮮無腥味,魚油脂香味濃厚。

大醬湯

韓式蛋卷

翠玉瓜、杏鮑菇和玉米

芝士辛辣麵
2025-02-11 543 views
今日去到科學園附近工作, 意外發現性價比超高的燒肉放題!我見有一個買5送1的優惠, 除了放題, 還有單點的韓國料理, 想任吃又得, 散叫又得最後我們點了頂級韓燒放題~入坐後店員送上餐前小吃,他們家的泡菜超級好吃!!我吃了三碟任飲汽水 / 紙包飲品, 另外還有啤酒任飲第一輪食物上枱超吸引! 美國牛板腱的油脂好均勻,牛味好濃,輕輕燙熟,不需其他調味都已經好好吃!其他醃好的肉類如:雞腿肉、美國橫隔膜肉等等也是十分出色, 味道不過鹹又不柴之餘又能保持肉的鮮味。包著生菜、蒜片,再按個人喜好加入泡菜 / 韓式醬汁,現在隔着螢幕仍然讓我想起這一口的滿足感。各類刺身(三文魚、吞拿魚、白玉貝、白玉豚、立魚、醋青魚)一共有6款可以選,我為了留肚吃肉關係,只點了三文魚刺身三文魚油脂豐富,口感順滑~芝士辛拉麵芝士份量毫不吝嗇,麵條結合了濃郁的芝士奶香和辛辣風味迷你海鮮煎餅味道很正宗,裡面有滿滿的大蔥及海鮮, 煎餅厚實,外脆內軟。脆炸雞翼這是讓我感覺不是來貨翻炸的食物!炸漿做得好,可以完整包裹雞件,外皮金黃酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,裡面的雞肉鮮嫩多汁,熱騰騰。海鮮(海蝦、半殼帆立貝、生蠔、帶子)海鮮每樣都好

最後我們點了頂級韓燒放題~
入坐後店員送上餐前小吃,他們家的泡菜超級好吃!!我吃了三碟

任飲汽水 / 紙包飲品, 另外還有啤酒任飲

第一輪食物上枱

各類刺身(三文魚、吞拿魚、白玉貝、白玉豚、立魚、醋青魚)
一共有6款可以選,我為了留肚吃肉關係,只點了三文魚刺身

三文魚油脂豐富,口感順滑~

芝士辛拉麵
芝士份量毫不吝嗇,麵條結合了濃郁的芝士奶香和辛辣風味

迷你海鮮煎餅
味道很正宗,裡面有滿滿的大蔥及海鮮, 煎餅厚實,外脆內軟。

炸雞

海鮮(海蝦、半殼帆立貝、生蠔、帶子)
海鮮每樣都好大粒,海蝦接近有2/3手掌長度,感覺是新鮮海蝦,不是已經雪到頭身分離;
半殼帆立貝與帶子各有千秋,兩者都鮮甜無比, 有殼帆立貝燒的時間較長,但可以承載住醬汁,不會流失味道;而帶子則快熟取勝,也容易控制生熟度。
最後當然來個肉類round 2
店家的牛肉類真的沒法輸!短期必會再來。
2025-01-20 987 views
今晚去左位於科學園內呢家梨滿園韓式烤肉食韓燒放題。店內木質裝飾同暖燈烘托出溫馨而雅緻嘅氣氛。空間寬敞座位舒適,牆上木製窗框為店內環境增添一抹藝術氣息,令人感受到樸實無華嘅韓國風情。餐廳有韓食亦有放題供應,我地揀左頂級韓燒放題,滿足一下韓國烤肉癮!放題除左有海鮮、肉類燒烤,亦有不同種類嘅小食、壽司、刺身、炸物、主食等等,非常豐富。三文魚刺身肉質鮮豔、細膩滑嫩。而吞拿魚刺身口感豐富多汁,輕輕一咬,甘甜味道喺口中散開。仲有立魚刺身肉質緊實有勁道,整體刺身絕不遜色。燒肉方面,order左唔同嘅肉類,肉類整體賣相都好靚,味道都好好。包括:美國牛板腱:板腱肉質細膩多汁,燒到外焦內嫩,每一口都是對味覺極致挑逗。美國牛仔骨:牛仔骨經過精心醃制,肉質鮮嫩美味。美國橫膈膜肉:特別推薦!橫膈膜肉燒至適當火候,外脆但又保留肉質鮮嫩,搭配特製韓式醬料,美味無比。豬頸肉、厚切豬五花腩都係燒肉必叫,將肥瘦相間嘅豬肉燒到香脆乾身,油脂喺熱力下滾滾流出,香脆而不膩,令人無法抗拒。法蘭克福腸同薄切牛舌片:香噴噴腸仔同薄切牛舌片喺熱力下散發出陣陣香味。另外亦叫左唔同主食同小食,都非常高質素。海帶湯:清甜海帶湯,湯頭清澈見底

餐廳有韓食亦有放題供應,我地揀左頂級韓燒放題,滿足一下韓國烤肉癮!放題除左有海鮮、肉類燒烤,亦有不同種類嘅小食、壽司刺身、炸物、主食等等,非常豐富。

刺身

美國牛仔骨:牛仔骨經過精心醃制,肉質鮮嫩美味。

牛板腱、橫膈膜肉、美國牛仔骨

豬頸肉、厚切豬五花腩

另外亦叫左唔同主食同小食,都非常高質素。
海帶湯:清甜海帶湯,湯頭清澈見底,海帶鮮味濃。
炸豆腐:非常推薦👍外皮酥脆內裡嫩滑嘅炸豆腐,鹹味剛好。
香炸魷魚:魷魚炸到卜卜脆,鲜美可口,送啤酒一流。

香炸魷魚、炸豆腐

迷你泡菜煎餅:內含泡菜,帶有微微酸辣口感,味道酸酸辣辣有嚼勁,非常開胃。我再加左d泡菜夾住食,既有爽口泡菜嘅口感再加多d酸辣味。

迷你泡菜煎餅

牛肉石鍋飯:呢個石鍋飯係韓式燒肉嘅經典配餐,熱氣騰騰嘅飯上放有牛肉、紫菜、泡菜,搭配特製嘅韓式辣椒醬,香噴噴實在令人陶醉。

牛肉石鍋飯

魷魚

泡菜

除左以上菜品,仲有飲品同甜品雪糕任飲任食,食得滿足又飽肚。服務方面都好好,店員非常勤快。總結黎講,今次嘅韓式燒肉放題店無論從環境、服務定食物質素都讓人滿意💯。

刺身
牛肉石鍋飯
魷魚
泡菜
2024-12-22 950 views
原本喺美孚附近有一間好好味嘅韓國人開嘅韓國餐廳,但因為業主加租搞到韓國叔叔返韓國唔做,所以就好耐都無食韓國菜一排,不過入開科學園做嘢嘅時候醒起有韓國燒肉食,仲要有我鍾意嘅韓式湯,所以就食埋嘢先返屋企。呢度除咗有韓燒外,仲可以有套餐,不過為咗唔使左揀右揀就選擇咗放題,因為套餐嘅飯、麵、湯都可以包埋。先點咗熟食醫醫肚,熟食有多個選擇,點咗蛋捲、紫菜包飯同埋豆腐湯,豆腐湯味道同我之前喺美孚食嗰間韓國人開韓國菜嘅味道好接近,忍唔住飲完一個再Encore。而燒肉方面有好多選擇,不過主攻牛肉,第一轉所有牛嘅肉類都點咗嚟試,最愛係牛仔骨,所以再Encore咗兩次!飲品方面,汽水、啤酒係可以任飲,如果鍾意一邊食燒肉一邊飲啤酒嘅人就啱哂!

2024-12-11
Type of Meal
Dinner
2024-12-15 737 views
和家人去沙田科學園參觀, 有幾座建築物, 佔地廣闊, 街道也闊落清潔。附近有多間食肆, 大家都想食韓國料理, 17W裏面嘅梨滿園餐廳有燒肉放題, 環境清潔舒適。放題食物好豐富, 包括牛肉、雞肉、豬肉和海鮮, 還有湯品、煲類 蔬菜、 炸物和小食, 性價比高。前菜泡菜、豆芽菜、蘿蔔和菠菜b口感好清爽。牛肉控當然不會錯過A+頂級牛肉,橫膈膜肉、牛肩肉、牛板腱、安格斯一口牛粒、牛仔骨和牛仔柳扒. 全部都鮮嫩香滑, 牛味濃郁, 還有肥牛、新鮮牛肉和薄切牛舌片等, 牛仔骨和牛仔柳扒尤其美味, 肉質腍滑可口。豬梅肉、厚切豬五花腩、豬頸肉和豬大腸等油香爽脆, 雞翼皮脆肉滑。用生菜包著燒肉, 加上泡菜和蒜片來吃, 肉香鮮甜, 爽脆美味。頂級海鮮有海蝦、帶子和半殼帆立貝, 三文魚刺身、吞拿魚刺身和立魚刺身和壽司卷物都很新鮮。還有地道食品如石鍋牛肉飯和炒粉絲等, 炸物小食最喜歡炸豆腐, 皮脆內滑, 脆香可口。

前菜泡菜、豆芽菜、蘿蔔和菠菜b口感好清爽。

牛肉控當然不會錯過A+頂級牛肉,

頂級海鮮有海蝦、帶子和半殼帆立貝,

三文魚刺身、吞拿魚刺身和立魚刺身壽司卷物都很新鮮。

還有地道食品如石鍋牛肉飯和炒粉絲等,

炸物小食最喜歡炸豆腐, 皮脆內滑, 脆香可口。

2024-12-02 570 views
下班後happy hour是去吃韓式燒肉放題相信梨滿園也算是相當有名氣的最為人知一定是便宜和韓式食物種類由肉到主食到小食全部任飲任食的一站式能滿足你想吃韓菜的欲望看過黑白大廚後我的欲望就被燃點起來🔥爐具和抽風有點舊派風但可能科學園店座位比較寬個人覺得身上沒沾上烤肉的味以qr code下單,上菜快90分鐘絕對只有你吃不下,沒有吃不飽肉類該有的都有,牛豬雞和數款海鮮升級做頂級放題,會多幾款肉海鮮及刺身當中有些牛我覺得挺高質的約不升級的話說真的我覺得也夠吃尤其是如果為著韓食而來的話不少韓醬湯,石鍋飯,炒年糕,粉絲全都是任食的!我是因為點了太多烤肉而完全吃不下想哭阿!我不就是為了吃韓料理而來的嗎?但為了不浪費食物也就沒辦法了對的,點1份烤肉結果來的份量超多傳統韓國料理一向是大份量見稱泡菜煎餅一客來了四件炒粉絲滿滿一大盤飽得已吃不下年糕了嗚嗚總括來說我是會再來的因為想吃的石鍋飯和大醬湯還未吃到阿!

下班後happy hour是去吃韓式燒肉放題
看過黑白大廚後我的欲望就被燃點起來🔥

爐具和抽風有點舊派風
但可能科學園店座位比較寬
個人覺得身上沒沾上烤肉的味
以qr code下單,上菜快
90分鐘絕對只有你吃不下,沒有吃不飽

肉類該有的都有,牛豬雞和數款海鮮

升級做頂級放題,會多幾款肉海鮮及刺身
當中有些牛我覺得挺高質的
約不升級的話說真的我覺得也夠吃

尤其是如果為著韓食而來的話
不少韓醬湯,石鍋飯,炒年糕,粉絲
全都是任食的!

我是因為點了太多烤肉而完全吃不下
想哭阿!我不就是為了吃韓料理而來的嗎?
但為了不浪費食物也就沒辦法了
對的,點1份烤肉結果來的份量超多
傳統韓國料理一向是大份量見稱

泡菜煎餅一客來了四件

炒粉絲滿滿一大盤
飽得已吃不下年糕了嗚嗚

總括來說我是會再來的
因為想吃的石鍋飯和大醬湯還未吃到阿!
2024-11-25 549 views
一餐二百幾蚊就可以滿足大胃王😋呢餐真係好驚喜,因為超抵價錢就有多款食物同飲品選擇燒烤款選擇多多🥩牛肉豬肉都有幾款橫膈膜肉牛肩肉安格斯一口牛美國牛仔骨豬頸肉豬梅肉等等海鮮有海蝦半殼帆立貝生蠔,帶子等等🦐帆立貝好大隻又多汁生蠔鮮甜其實仲有好多嘢食,例如前菜同湯品但真係一次試唔晒咁多嘢因為實在太多選擇服務不錯,燒到咁上下要叫姐姐幫手換吸油紙任換唔嬲上菜速度快,可以食多幾轉😋仲要五人同行一人免費👯‍♀️👯👯‍♂️我打算約多五個friend嚟食多次除返開真係勁抵😍小資一族同大胃王嘅最佳選擇👍🏼👍🏼👍🏼
一餐二百幾蚊就可以滿足大胃王😋

呢餐真係好驚喜,因為超抵價錢就有多款食物同飲品選擇

燒烤款選擇多多🥩
牛肉豬肉都有幾款
橫膈膜肉牛肩肉安格斯一口牛美國牛仔骨豬頸肉豬梅肉等等

海鮮有海蝦半殼帆立貝生蠔,帶子等等🦐
帆立貝好大隻又多汁
生蠔鮮甜

其實仲有好多嘢食,例如前菜同湯品
但真係一次試唔晒咁多嘢
因為實在太多選擇

服務不錯,燒到咁上下要叫姐姐幫手換吸油紙
任換唔嬲
上菜速度快,可以食多幾轉😋

仲要
五人同行一人免費👯‍♀️👯👯‍♂️
我打算約多五個friend嚟食多次
除返開真係勁抵😍
小資一族同大胃王嘅最佳選擇👍🏼👍🏼👍🏼
2024-08-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
  • 帶子
朋友有意喺白石角置業大家相約左一齊去附近行吓個環境同社區夜晚涼涼哋就提議食啲熱辣辣嘅嘢咁啱我哋煲完黑白大廚同埋好耐都冇食韓燒啦 見到好評如潮我哋就決定試一試🤭餐廳都幾易搵 一上電梯就到啦未入到去已經見到人氣滿滿仲有幾多外賣單🥡餐廳裝潢雅緻環境好寬敞~大部份都係用卡位形式坐得舒服,又有私隱 我地叫左🌟頂級韓式放題🌟 $238@一落咗單侍應姐姐就即刻指引我哋去雪櫃攞嘢飲~飲品選擇一應俱全!有汽飲品(係可樂!唔係百事!)、果汁、茶等等都好齊備🧃🥃如果鍾意啤啤佢嘅 仲可以任飲獅威啤酒 🍻嗌咗四款前菜:豆芽、菠菜、泡菜、蘿蔔神還原韓國風味仲有醬料、生菜蒜蓉任嗌~~配燒肉既最佳拍檔!燒烤款式選擇多多頂級燒肉套餐仲多咗啲🇺🇸美國牛肉部位:比較少見嘅橫膈膜肉、牛肩肉、牛板腱、安格斯一口牛粒、牛仔骨、牛仔柳扒同牛肝全部勁新鮮醃得勁入味我地叫既牛都好靚,唔會太肥膩顏色鮮紅,油脂分布平均👍肉味香濃 燒完一件接一件除左美國牛肉靚之外,豬肉一啲都唔比下去平時最鍾意食豬頸肉~不過今次反而鍾意調味出色並且入口即化既豬梅肉😍簡直係韓燒之精髓!其他豬肉肉質鮮嫩多汁~肥而不膩海鮮方面~我地除左生蠔之外樣樣都叫左~有海蝦🦐
朋友有意喺白石角置業

大部份都係用卡位形式
坐得舒服,又有私隱

我地叫左🌟頂級韓式放題🌟 $238@
一落咗單
侍應姐姐就即刻指引我哋去雪櫃攞嘢飲~

飲品選擇一應俱全!
有汽飲品(係可樂!唔係百事!)、果汁、茶等等都好齊備🧃🥃
如果鍾意啤啤佢嘅 仲可以任飲獅威啤酒 🍻

嗌咗四款前菜:
豆芽、菠菜、泡菜、蘿蔔
神還原韓國風味

仲有醬料、生菜蒜蓉任嗌~~配燒肉既最佳拍檔!

燒烤款式選擇多多

頂級燒肉套餐仲多咗啲🇺🇸美國牛肉部位:
全部勁新鮮醃得勁入味
我地叫既牛都好靚,唔會太肥膩
顏色鮮紅,油脂分布平均👍
肉味香濃 燒完一件接一件

除左美國牛肉靚之外,豬肉一啲都唔比下去
平時最鍾意食豬頸肉~
其他豬肉肉質鮮嫩多汁~肥而不膩

海鮮方面~我地除左生蠔之外樣樣都叫左~
有海蝦🦐半殼帆立貝、帶子~
全部都好新鮮又鮮甜,
原汁原味的鮮甜係最滋味既☺️
落少少調味料已經好出色👍
最最最鍾意帆立貝好大隻又多汁😋厚身多肉

仲有多達六款刺身可以選擇!!
我地叫既三文魚刺身,醋青魚刺身好新鮮!

估唔到呢間韓燒舖啲份量都幾多,
我哋叫咗一轉已經食到好飽嚕
為咗唔做眼闊肚窄大嘥鬼,我哋就無緣試
壽司/手卷、湯品/煲類、主食(飯/烏冬/拉麵)、炸物🥲
仲有雪糕都食唔落(可想而知我哋有幾飽🤭)

總括:
💰性價比超高
完全唔貴,相當抵食
平時閒閒地一餐晚餐都要比二百幾蚊
呢度二百幾蚊食到捧住個肚走
😍而家仲做緊五人同行一人免費
如果朋友真係搬咗入嚟,我哋就可以House Warming嘅時候再嚟食啦!

另外值得一讚嘅係地方企理乾淨衛生,
唔會油笠笠
另外抽風系統良好,
燒咗差唔多兩個鐘都唔會成浸燒肉味咁返屋企

今日去科學園接朋友放工,好耐冇嚟科學園,發覺原來呢度都幾多餐廳,行咗一陣,發現呢一間燒肉放題好吸引,一於試一試。燒肉放題嘅價錢係$238,除咗有多款燒肉,仲有好多好多韓國小食同主食,另外仲有壽司同刺身,真係超豐富!一坐低就好的已經好快手地放下錢菜同埋生菜,再提醒我哋用QR code落單,只有飲品係需要出去自取,其他食物都係店員安排, 十分方便。飲品嘅本身亦都非常多,而且仲有啤酒,鍾意飲啤酒嘅朋友不能錯過🥳牛肉嘅種類都相當多,我哋試咗三款,三款都好好食!另外海鮮都有不少選擇,我哋食咗帶子同扇貝等等,都幾新鮮,正!三文魚同吞拿魚刺身都幾好食,尤其推介三文魚!海鮮煎餅、炸雞、石鍋牛肉飯都好好食,全部即點即煮!呢度食物嘅份量都好大份,而且選擇超級多,建議每樣鍾意食嘅嘢都點少少可以試多啲唔同嘅嘢😍

燒肉放題嘅價錢係$238,除咗有多款燒肉,仲有好多好多韓國小食同主食,另外仲有壽司刺身,真係超豐富!

牛肉嘅種類都相當多,我哋試咗三款,三款都好好食!

三文魚同吞拿魚刺身都幾好食,尤其推介三文魚!

海鮮煎餅、炸雞、石鍋牛肉飯都好好食,全部即點即煮!

2024-10-17 505 views
~梨滿園韓國料理😍科學園高質素韓燒👍只需 $198 就可以食到高質素韓燒放題😘~美國牛板腱☺️肉質非常之正🤪油脂分布平均😛仲要勁有肉味👍另外兩款美國牛肩肉同安格斯一口牛亦都好正😍~海蝦非常新鮮😘帶子爽口彈牙🤩帆立貝肉質鮮嫩調味亦都做得好好🤤~三文魚仲高質過出面啲日式餐廳😍勁新鮮☺️食到停唔到口👍~牛肉石鍋飯😍非常足料嘅石鍋飯🤪牛肉份量多☺️其他各種配料亦都非常之正😍仲要整得勁香🤤~順帶一提 有齊各樣汽水😘最緊要唔係百事😂仲有啤酒任飲🤩🤤👍~店員服務態度仲要好好😬下次一定再嚟食呀🤩👍
~梨滿園韓國料理😍科學園高質素韓燒👍

~順帶一提 有齊各樣汽水😘
最緊要唔係百事😂仲有啤酒任飲🤩🤤👍

~店員服務態度仲要好好😬下次一定再嚟食呀🤩👍
2024-10-07 502 views
今日嚟到科學園嘅梨滿園食韓燒,一坐低店員就送上韓式前菜,有泡菜、豆芽同菠菜,店員仲好貼心提我哋出去拎飲品㖭!店內嘅座位以卡位為主,夠晒空間感,宜家仲做緊五人同行,一人免費嘅優惠,啱晒三五知己一齊聚首一堂,食之前記得打去訂位啊~呢度嘅韓燒有兩款選擇,滿足唔同嘅需要。想一次過有牛肉、海鮮同刺身嘅我哋,緊係食頂級餐啦!套餐嘅食物選擇豐富,主食小吃任君選擇,仲有平時少見嘅豬大腸同薯仔片,質素都唔錯㗎!特別係牛肩肉,牛肉嘅油脂豐富,口感軟嫩,忍唔住食完一件又一件。而豬大腸咬口煙韌,外脆內嫩,我哋都即刻追加多份~最驚喜嘅係炸雞同韓式雞蛋卷同樣出色,脆卜卜仲保留肉汁呀!差啲唔記得燒帆立貝嘅時候,記得見到收咗水就可以脫殼,再燒多一陣,咁就最好食啦 🤤 下次食韓燒又可以過嚟呢度啦 !
最驚喜嘅係炸雞同韓式雞蛋卷同樣出色,脆卜卜仲保留肉汁呀!
下次食韓燒又可以過嚟呢度啦 !
Type of Meal
Dinner
2024-10-03 607 views
今次同朋友去到沙田科學園呢邊,行下海邊再食好野、朋友帶左我去呢間韓燒放題食燒肉、佢知我呢排都食得好清、再加上呢間都幾抵食,成人都係$248一位!仲有海鮮都係任食、飲品任飲!五人同行一人仲可以免費Tim!首先有韓燒前菜:泡菜、韓菜、荳芽仲有蘿蔔漬物、仲有開胃豆瓣醬!作開胃5部曲!我地今次係食精選韓燒放題套餐!海鮮有半殼青口、魷魚,帆立貝仲有海蝦同帶子!仲有甜蝦、三文魚壽司仲有刺身Tim!海鮮部分都係任叫任食!超回本!之後當然仲有、打頭陣既係五花腩肉、豬頸肉、豬大腸、雞胸肉、芝士腸、廚師腸、仲有炸物炸豆腐、炸魷魚、炸春卷、我個人覺得炸豆腐必食!好出色!當然韓國不能錯過既泡菜湯同大醬湯、韓國炒粉絲仲有泡菜炒年糕!都係必食必飲首選!食既燒烤最後,當然叫番D 蔬果類,平衡營養!有土豆片、翠肉瓜、南瓜片同雞肶菇!我最欣賞既係土豆片香香脆脆好好食!梨滿園韓國料理-沙田科學園沙田RT103號1樓17W大樓科學園科技大道西17號17W大樓

梨滿園韓國料理-沙田科學園
2024-09-21 476 views
今次食呢間嘢嘅呢個放題真心唔得首先服務差 叫咗個侍應幾次到完全冇人理我刺身問過佢話一嗌就係一份就有四件買咗唔知幾多份都係四件 刺身仲要未退冰換燒烤紙叫咗四次都冇人嚟換肉嘅品質差 豬頸肉有酸餿味 牛肉柴到阿媽都唔認得唔收嘢 垃圾堆到成張枱都係都唔收唯一清流係啲腸仔裝雪糕嗰個碗有污跡呢間舖頭係允許狗隻進入嘅但係見到狗上枱真係頂唔順真心唔建議0.1/10
今次食呢間嘢嘅呢個放題真心唔得
首先服務差 叫咗個侍應幾次到完全冇人理我