2022-10-17 86 views
是日與家人到科學園玩,於網上找到一家不錯的韓燒,不過打去book staff説是沒的,所以我哋預返時間去等一等,大概15分鐘到就有我哋今次揀咗頂級肉 因為我想食海鮮見到有蠔👽呢度都係QR code落單 ,落單後再去取飲品任飲嘅飲品都算係咁 有coke有beer有茶 而且都夠凍第一round來個牛陣先都可以睇到色澤係新鮮嘅牛,而且無雪味無發黑,最喜歡美國橫膈膜肉同埋美國牛肩肉 有𡁻口而且肉味香濃食韓燒熱辣辣必須配夠凍啤酒熱食也有很多選揀,點了個韓式煎餅試下煎餅唔會太厚成口油,而且很香 密密煎 密密食 正第二round點左啲海鮮試吓有青口,蝦 ,扇貝這三種對我想入黎主打海鮮就有啲失望,因為仲有雪味同埋肉質有啲霉 豬大腸肥膏,肥到令人卻步於是再點其他試下生蠔有驚喜 無雪味而且juicy,都keep到蠔味也點咗幾款香腸試下紐倫堡腸,牛仔腸唔,法蘭克福腸呢幾款香腸都正常沒有雪味,香烤過後也是下酒良物呢

任飲嘅飲品都算係咁 有coke有beer有茶 而且都夠凍

第一round來個牛陣先
同埋美國牛肩肉 有𡁻口而且肉味香濃

食韓燒熱辣辣必須配夠凍啤酒

熱食也有很多選揀,點了個韓式煎餅試下
煎餅唔會太厚成口油,而且很香

密密煎 密密食 正

第二round點左啲海鮮試吓
有青口,蝦 ,扇貝
豬大腸肥膏,肥到令人卻步

於是再點其他試下
生蠔有驚喜 無雪味而且juicy,都keep到蠔味
也點咗幾款香腸試下
紐倫堡腸,牛仔腸唔,法蘭克福腸
呢幾款香腸都正常沒有雪味,香烤過後也是下酒良物呢