2022-08-25
科學園呢個地方,第一次去就係參加親子跑,平時又會同老公踩單車都有經過,今次就決定帶小朋友去科學園行下,同埋試下呢間咁靚嘅餐廳!餐廳有室內同戶外位,不過我哋去嗰日落雨,所以就坐室內!而落單就係自己 scan QR code 網上落單,都幾方便!最欣賞嘅係佢哋有兒童餐具提供,出面有好多餐廳都冇兒童餐具,俾佢哋用玻璃碟我真係會勁驚!呢到就好貼心!小朋友又好開心!呢個係「皇家煙三文魚牛油果班尼迪蛋」,我真係第一次試班尼迪蛋,估唔到咁好食㗎喎!而牛油果配煙三文魚簡直係 perfect match 啦!「新英格蘭龍蝦包」,有薯條做配菜,大人細路都食得勁開心!嚟個近鏡先,超足料,見到有幾隻龍蝦仔!有沙律醬同芝士,真係啖啖滋味。飲品:Yakult Tea (左),益力多配紅茶,小朋友好啱飲;Cream Burlee Latte (右),焦糖燉蛋咖啡,唔算好甜,又估唔到幾好味,夠特別!甜品係第2個胃,必試「特濃咖啡芝士蛋糕」,呢款真係超香咖啡味,配芝士蛋糕係唔會有好漏嘅感覺!呢款係超清新「傳統鮮檸檬撻」,酸酸地真係會愈食愈想食!餐廳入面仲有呢個靚靚霓虹燈牌,好sweet 又有 feel。總結:呢一餐係超
餐廳有室內同戶外位,不過我哋去嗰日落雨,所以就坐室內!
「新英格蘭龍蝦包」,有薯條做配菜,大人細路都食得勁開心!
呢款係超清新「傳統鮮檸檬撻」,酸酸地真係會愈食愈想食!
總結:呢一餐係超滿足嘅一餐,下次再去科學園都一定會再幫襯。