2022-11-18
IT 狗聚集地兼美食沙漠🏜️「科學園」,呢幾年真係發展得好蓬勃,琴日經過見到多左餐廳進駐,連送餐機械人都出埋,發掘左有間英式Cafe幾Chill下,都啱白石角踩完單車黎嘆下😯🥑英國皇家牛肉漢堡$138 ❗️推薦❗Burger份量十足,好有皇家氣派👑,配料好多,有煙肉、車打芝士、酸瓜、蕃茄。新鮮厚牛扒可以揀熟度,我揀左Medium Well 70%,明顯牛肉有小小鮮紅色,牛味重夠juicy🥺。我最欣賞佢配好多沙律菜,食完好Fresh🌿。薯條新鮮熱辣辣脆口。🥑愛爾蘭健力士牛肉批$138有一大塊酥皮焗,切開就會見到內裡乾坤,用Guiness黑啤煮既牛腩,燜得幾入味😃ps. 如果唔想酥皮霖,記得快啲切開佢🥑美味拼盤$158份量好足料,fd聚會叫呢個應該啱晒🥳有3 樣醬汁配,有它它醬、番茄莎莎醬、茄醬。最好食係肉丸球&炸雞翼😃🥑自家製蘋果此 $58 ❗️推薦❗擺盤好精美,有Vanilla 雪糕,好滑溜😃,下層係一片片自家醃製過既蘋果,唔會死甜,配上凍冰冰雪糕,好有層次☺️,另外底層撻皮好脆身,好夾無違和感😀。
🥑英國皇家牛肉漢堡$138 ❗️推薦❗
🥑愛爾蘭健力士牛肉批$138
ps. 如果唔想酥皮霖,記得快啲切開佢
🥑美味拼盤$158
🥑自家製蘋果此 $58 ❗️推薦❗