2021-08-30 115 views
之前男朋友生日係D2 Place整蛋糕。經過見到呢間餐廳 @foodgarden_hk 覺得好令!放工約左朋友食飯,終於唔係成日出尖沙咀咁悶。餐廳環境都幾闊落,最吸晴一定系門口同餐廳內既花牆,配以木枱皮椅,好似入左個秘密花園咁🏵🌼🌺🌸🌿🍀☘。🧀一口流心芝士好好味!芝士香濃軟滑細膩,咸香味恰好,食到停唔到口!🍄🍕松露醬什菌芝士手工薄餅手工批香脆鬆軟,餡料多到不得了,滿滿既什菌、芝士同松露醬,未食已經聞到好香,食落一啲都唔漏,份量二人食岩岩好。🐟🧂🫑🌶煎銀鱈魚柳配海鹽焗雜椒魚皮輕輕煎至金黃香脆,肉質非常嫩滑細膩,油脂豐富,味道鮮美。自家製既他他醬混合酸瓜,開胃惹味。甘甜微辛既彩色雜椒,焗到軟腍多汁,營養價值高。🍑白桃乳酸桃味清香,唔會話太甜,乳酸飲品味道好夾。☕蜜桃果味茶棒同朋友都係第一次飲茶棒!原來包裝中會有少量比茶棒孔更細小既茶粉漏出,只要放入水中攬拌,茶就會平均地係水中釋放。茶底唔會苦澀,蜜桃清香,帶一絲絲清甜,怕肥既女士最合適不過。

🧀一口流心芝士
好好味!芝士香濃軟滑細膩,咸香味恰好,食到停唔到口!

🍄🍕松露醬什菌芝士手工薄餅

🐟🧂🫑🌶煎銀鱈魚柳配海鹽焗雜椒

🍑白桃乳酸
桃味清香,唔會話太甜,乳酸飲品味道好夾。

☕蜜桃果味茶棒