2009-10-20
今日(20-10-2009 Tue)冇帶飯,咁o岩女同事C上星期話搵日一齊出去食飯,就揀今日.原本提議味王,但C話唔想有咁多同事見到我o地,咁就行o黎呢間.我o地坐一邊卡位,睇睇餐牌,價錢唔平,而且又飽,亦唔知揀乜好.揀o左好耐,我要個$29.00o既蜜汁煎雞扒配意粉餐,加$2.00飲凍檸水.而 C就要$29.00o既什拼餐,又係要意粉,飲熱檸茶.落單後亞姐返o黎問我o地要中定西湯,我問中係咩湯?佢答蓮藕湯,咁我o地都要中湯啦.飲品同湯o黎到,湯係微暖,清清地,唔錯o既.而我o既意粉到o黎,雞扒幾大件,煎得唔錯,可惜好鹹,點解蜜汁係鹹o既咩?而意粉量亦多,軟硬亦適中.C都話佢o既什拼都好鹹.服務係唔錯,入到o黎會為你拉頭,因開頭佢畀中間o個啲位我o地,同事想坐卡位,佢就問我o地介唔介意坐一邊.
飲品同湯o黎到,湯係微暖,清清地,唔錯o既.
C都話佢o既什拼都好鹹.