3月10日, 去完尖沙咀睇熊啤, 黎到厚福街揾野食, 我地希望可以試晒成條街既食店, (其實好耐之前已經食左半條街. 但係個時未開始寫食評呀!!) 今晚想食中式, 就揀咗食粥, 哩度唔止有粥食, 仲有牛腩麵等等~ ::: 肉丸鮮牛粥::: $26粥既選擇都好多, 原本諗住叫魚片鮮牛粥, 見到有秘製肉丸, 睇黎係店舖既信心推介, 好! 就試下啦~ 碗野黎到, 感覺好少料好似好淡~ 不過原來d肉丸沈晒底, 有成5粒, 牛肉都唔少, 2個人一碗都好足夠. 個粥都好好味~ 好甜好綿, 好有肉味~ 牛肉滑得黎有肉地~ 肉丸超讚, 係手打既豬肉丸, 爽口彈牙. 粥底, 牛肉同肉丸都好出色, 整體令到個粥好突出~::: 時菜炒麵::: $9好地地既炒麵, 加咗時菜2個字以為會唔同d, 點知都係普通既炒麵, 時菜有幾時呢?都係多左d椰菜甘大把, 又唔係特別新鮮. 份量只係多出面$5碟既炒麵多少少, 仲冇芽菜添~ d甜醬又唔夠杰, 令到個普通既炒麵更加普通……下次可能試下炒米粉啦…開頭以為就收舖所以收晒d筷子又冇人比筷子我地, 原來d餐具擺咗喺張枱既拉櫃到, 差d誤會咗佢地既服務質素~ 其他野食係點就唔

::: 肉丸鮮牛粥::: $26

::: 時菜炒麵::: $9

開頭以為就收舖所以收晒d筷子又冇人比筷子我地, 原來d餐具擺咗喺張枱既拉櫃到, 差d誤會咗佢地既服務質素~ 其他野食係點就唔知, 不過粥既水準真係靠得住~