2024-06-20 57 views
喺元朗廣場行完街之後,我哋就去咗附近嘅街鋪度食撈得起火鍋冰室!好多各式各樣嘅煲俾你揀,最後決定咗揀BB辣麻辣雞煲拼蝦。唔食得好喇,但係又好想食辣,唯有揀BB啦。雞煲好吸引呀!呢一度呢係兩個鐘任飲任食,揀咗馬蹄爽飲同埋一杯白桃烏龍茶,仲揀咗乳酪飲。雞煲一上菜,蝦同雞都買相好靚,味道啱啱好,蝦肉鮮嫩。食完雞同蝦之後就加湯就開始打邊爐之旅。有好多唔同嘅菜式可以揀㗎,有山菜、菇類粟米。肉類有牛肉、魚肉、雞髀肉、豆卜、牛柏葉、蠔仔、蜆肉……可以任飲任食,但係千祈唔好浪費呀!雞煲湯底好濃郁,加好多次湯都仲係好有味,各種菜式同呢個湯底都好夾,最後大家都食得好飽,正呀!