2013-06-07
未食過秘魯菜,又見依到賣相幾好(又外貌協會)就黎試下新野佢好多菜名都唔係英文但我鐘意佢樣樣都會寫清楚有咩食材唔係間間FINE DINING都可以做到依點有透明度咁樣客人先會有IDEA有咩選擇叫左4樣野第一個前菜係燒8爪魚賣相100分,靚到好似幅畫咁可以好好欣賞完先食佢有一粒粒方塊既係薯仔9成都係汁,顏色好夠佢寫係用黑橄欖做既醬但老實,係好COLOURFUL但係冇咩味道的,好淡佢最惹味既係D薯仔個人鐘意佢紅色一片片既脆脆加左好多口感冇咁單調第2樣係3文魚自己對3文魚麻麻地鐘意可以話我好鐘意佢拼得咁有心思好賞心悅目但食落就冇驚艷既感覺3文魚好薄,食得出新鮮但唔夠肥美鮮味唔夠,香草汁料好SHARP但又係好淡,係我太濃味定點呢??最後係個燉小牛肉同我想要既有出入,估唔到咁中式仲有飯佢有酸菜,蘿蔔,勁多豆好彩有酸菜帶起番個味因為佢個煲味道好普通太多豆好鞋口囉食到燉小牛肉就幾嫩口既,仲真係食得出有紅酒味個甜點係因為見到食評先想試幾特別既用料,有橄欖油雪糕,底有脆餅有菠蘿既酸味,成件浸左係杏仁油/糊入面橄欖油雪糕好似好怪,但食落微甜,又唔係成口油同埋個脆脆加菠蘿食就岩岩好因為個醬都幾杰下朋友話似花生
就黎試下新野 佢好多菜名都唔係英文 但我鐘意佢樣樣都會寫清楚有咩食材
唔係間間FINE DINING都可以做到依點 有透明度咁樣客人先會有IDEA有咩選擇 叫左4樣野
第一個前菜係燒8爪魚
賣相100分,靚到好似幅畫咁
可以好好欣賞完先食 佢有一粒粒方塊既係薯仔
9成都係汁,顏色好夠
佢寫係用黑橄欖做既醬
但老實,係好COLOURFUL
但係冇咩味道的,好淡
佢最惹味既係D薯仔
個人鐘意佢紅色一片片既脆脆
加左好多口感冇咁單調 第2樣係3文魚
自己對3文魚麻麻地鐘意
可以話我好鐘意佢拼得咁有心思
好賞心悅目
但食落就冇驚艷既感覺
3文魚好薄,食得出新鮮但唔夠肥美
鮮味唔夠,香草汁料好SHARP
但又係好淡,係我太濃味定點呢?? 最後係個燉小牛肉
同我想要既有出入,估唔到咁中式仲有飯
佢有酸菜,蘿蔔,勁多豆
好彩有酸菜帶起番個味
因為佢個煲味道好普通
太多豆好鞋口囉食到
燉小牛肉就幾嫩口既,仲真係食得出有紅酒味 個甜點係因為見到食評先想試
幾特別既用料,有橄欖油雪糕,底有脆餅
有菠蘿既酸味,成件浸左係杏仁油/糊入面
橄欖油雪糕好似好怪,但食落微甜,又唔係成口油
同埋個脆脆加菠蘿食就岩岩好
因為個醬都幾杰下
朋友話似花生味,成個甜品係好新鮮既嘗試
唔差既可以一試