2024-10-03
大坑一直比我嘅感覺係一個好隱蔽同埋好特別嘅地區,入面有好多充滿個性嘅餐廳!今次到訪依一間Cafe ,夜晚竟然會變咗居酒屋🍻仲要好welcome有寵物嘅黎🐶🐱依一間小店俾我嘅感覺好舒服~餐廳嘅職員都好Nice,感覺可以喺度慢慢chill都得~前菜:-冷奴豆腐🧈豆腐口感滑嫩,搭配上木魚碎好開胃-牛油果溫泉蛋蟹籽蟹肉沙律🥗蟹肉同蟹籽既鮮甜為整道菜增添左海洋的氣息居酒屋一定要食串燒-燒扇貝🐚極力推介👍🏽 自家製既鰹魚湯同牛油醬汁的搭配,讓扇貝既鮮味更加突出-免治雞肉串、手羽先、雞腎、雞心🍢 簡直係一場雞肉的盛宴🐔 雞肉串仲要用左日本「曉」蛋!平時我煮餸都唔捨得買🥹之後我地食左飽肚啲既野-雞皮烏冬+溫泉蛋🍳雞皮燒得好香脆!佢用嘅烏冬好似沖繩出嘅面!-燒和牛封門柳🥩大推!!! 極級重牛味😋仲要燒得啱啱好!加埋啲洋蔥食落去口感勁豐富,好想encore最後最後~-甜品🍮 黑糖吉士/抹茶紅豆和菓子🍡甜而不漏!第一次食黑糖吉士嘅和菓子好特別-飲品🍸特別推介梅酒🥃原來係老闆自家釀製咗八年嘅珍藏~平時覺得出邊買嘅梅酒好甜,依度嘅梅酒更顯貴氣,口感清爽!
前菜:
-冷奴豆腐🧈豆腐口感滑嫩,搭配上木魚碎好開胃
居酒屋一定要食串燒
之後我地食左飽肚啲既野