2023-03-20
最近社交平台好多餐廳廣告彈出嚟而突然俾呢間餐廳吸引我嘅地方,就係order酒類就可以加錢order生蠔Cavatina Premium Moscato平時Moscato係偏甜,而呢支Moscato好balance,一啲都唔甜,重好香,非常易入口,餐廳經理推介真心唔錯 ($298)而生蠔我地order 咗幾款1款係餐廳推介法國蠔 (1打)日本生蠔 (2隻)法國Gillardeau (2隻)美國中碼蠔 (2隻)我都係鍾意法國生蠔,海水味濃但係法國蠔我都真係偏愛Gillardeau,海水味平均,鮮甜,中間口感日本蠔偏大隻,爽口,但係蠔味唔出,海水味都平均,唔會太咸而美國蠔金屬味偏重,口感亦都平均,不過我同朋友都唔太鍾意金屬味太重嘅生蠔炸美國薯條新鮮薯條炸出嚟真係特別好食,但係我同朋友對鴨松露芝士醬唔太欣賞,我地都係鍾意蕃茄汁多啲~~雪茄蝦卷呢款小食可以話係好打卡able,啡色春卷皮包住原隻鮮蝦再用個木盒裝住上枱,而啲春卷下面放住啲木魚絲嚟扮煙草絲,真係好特別牛油蒜香蜆肉意粉OMG,呢個真係勁香,雖然意粉唔係Al Dente,但係絕對好高分數,蒜味香,檄欖油雖然多咗少少,但係真心,呢啲炒意粉係
Cavatina Premium Moscato
真心唔錯 ($298)
而生蠔我地order 咗幾款
1款係餐廳推介法國蠔 (1打)
日本生蠔 (2隻)
法國Gillardeau (2隻)
美國中碼蠔 (2隻)
我都係鍾意法國生蠔,海水味濃
日本蠔偏大隻,爽口,但係蠔味唔出,海水味都平均,唔會太咸
炸美國薯條
雪茄蝦卷
呢款小食可以話係好打卡able,啡色春卷皮包住原隻鮮蝦
牛油蒜香蜆肉意粉
OMG,呢個真係勁香,雖然意粉唔係Al Dente,但係絕對好高分數,蒜味香,檄欖油雖然多咗少少,但係真心,呢啲炒意粉係要有好多橄欖油先好食
一食真係會唔停口
黑松露雜菌意大利飯(生酮版)
因為叫咗生蠔嘅關係,所以唔想食太膩嘅main course,而呢個意大利飯係用椰菜花做嘅,再加埋雜菌,全碟都係菜,好健康
味道真係絕對唔差,食完一啖會不停咁食,食唔停~
題外話,我從來都無預計過佢份量會有咁多……個意粉同意大利飯嚟到,我同朋友都講咗聲……大鑊了~~