2019-05-19 389 views
係港島區返工,平時食個飯閒閒地冇$50 都落唔到樓,所以緊係寧願搭$3電車去遠少少食平啲啦!今次就搭左幾個站丁丁黎到太安樓,食平價海南雞飯!話明食平啲,緊係揀普通海南雞飯算啦,性價比都幾高喎!一碟飯有齊雞、飯、三色醬油、湯,雖然賣相平平無奇,但$35 仲要求咩呢?海南雞都算滑溜,雞味就冇咩,但醬油搭夠同埋勝在冇血水。反而幾鍾意個飯,大大碟,又有啲雞油味咁,正!個湯都唔錯,好多出面一般既所謂湯,其實好似洗雞水咁!呢個湯就有味又有冬瓜,抵讚既。環境又算可以喎,對面有吉舖係自助用餐區,個個食完自動波倒垃圾走人,所以我地一行五人,都係等左5分鐘就有位。總括黎講,$35+$6來回車錢,諗唔到咩理由要負評呀!

反而幾鍾意個飯,大大碟,又有啲雞油味咁,正!

總括黎講,$35+$6來回車錢,諗唔到咩理由要負評呀!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)