2020-04-09 1667 views
沿住K11扶手電梯上到7樓,去到空中花園,但仲未見到呢間咖啡店。原來店舖喺花園一角,因當時已開始天黑,顯得額外神秘。店舖有室外及室內位置,我地選擇室外位置,因為天氣有啲涼,店員幫我地開左個小火爐,配合兩旁植物、寧靜感覺及柔和音樂,仿似置身大自然,心景亦變得平靜。食物方面,香脆魚柳三文治令我地有驚喜。首先麵包厚身但唔會有好乾ge感覺,口感鬆軟。香脆魚柳更加要讚,脆皮非常鬆化,好容易咬開但依然脆口,魚肉亦保持軟熟。醬油漬三文魚配牛油果配左脆芋片,芋片上有啲糖,配上帶酸ge醬整體恰好,美中不足係牛油果較生,口感較爽而且冇牛油果味。另外叫左Dirty同Flat White,Flat White杯比慣常飲的大杯,感覺抵飲,而且Expresso底都沖得好,都係兩杯滿意ge咖啡

香脆魚柳三文治
醬油漬三文魚配牛油果