2019-03-27 179 views
日日經過九龍灣地鐵站都同到這間「港麵子」廣告牌。但一直都未試過。今天到等銀行開門所以就在德福食埋早餐等埋銀行開門。本來想去文華冰室點知門口有十幾個排隊。於是就過來試試這間港麵子。入到去我估無100個都有80個位。成間餐廳我是第二枱客。算啦食個公子面間間差唔得幾遠。點左個沙嗲牛肉公仔麵,跟煎蛋,多士,跟凍咖啡要$35。以今時今日九龍灣來說算平。以德福商場來說算非常平。等5分鐘左右有得食(因為只剩我一個人包場)🤦🏻‍♂️ 個麵係暖的,煎蛋又凍又硬,多士又硬又乾的。諗住仲晒伏,那那林扒兩啖飲埋杯野就走啦。點知連杯咖啡都有問題。叫左少奶少油冰,成杯飲晒仲有三份之二杯係冰。味道都唔好講喇。一間以港式麵做招來,可以難食到呢個程度,真係好難理解。
2019-03-26
$35 (Breakfast)