2021-12-30
上網發現觀塘區這間 新開業有點 fusion 的西餐廳, 趁有空檔今天專程來拜訪。餐廳裝修精緻優雅, 燈光柔和, 一邊連接著戶外露台花園, 給人悠閒舒服嘅感覺。而最奢侈莫過於座位擺放得非常疏落, 空間感十足, 喺人口密集嘅觀塘區這個排場算係幾罕有。另一邊仲有vip 房可以私人包場開party~午餐選擇有中,西 ,日式刺身丼都有~另一賣點係咖啡,茶,水都係自助任添, 對於我這個慢食嘅人少了一份壓迫感, 飯後那杯咖啡唔使飲得咁匆忙~ ☕☕午餐包括餐湯🥣,沙律🥗甘筍湯稠身幼滑用料十足,味道調教得唔错。爐燒美國牛腹扒配阿根廷香草汁午餐約6-7成熟牛扒燒得啱啱好, 外皮微微焦香, 裏面肉質粉嫩, 不乾不韌,愈嚼愈有牛味。 蘸上阿根廷香草汁很有風味~配菜炸薯條夠脆,好香囗。 沙律菜配酸醋汁, 健康美味~西班牙橡果黑毛豬叉燒飯定食朋友揀的黑毛豬叉燒, 半肥瘦厚切,肉質鬆化甘香,非常入味, 再配上流心蛋和大大碗白飯,超滿足美味!😋✨定食還配上甜品: Tiramisu, 自家製嘅味道, 入口香滑,有淡淡的酒味。
另一邊仲有vip 房可以私人包場開party~
午餐選擇有中,西 ,日式刺身丼都有~
午餐包括餐湯🥣,沙律🥗
甘筍湯稠身幼滑用料十足,味道調教得唔错。
爐燒美國牛腹扒配阿根廷香草汁午餐
配菜炸薯條夠脆,好香囗。 沙律菜配酸醋汁, 健康美味~
西班牙橡果黑毛豬叉燒飯定食