2025-01-09
難得Me Time, 一於要食好嘢!! 港島區+凍凍地, 非北角嘅滾得囍宮廷火鍋打邊爐莫屬!! 餐廳環境好特別, 好似一夜穿越去古代😍 店內提供大量卡位, 空間感十足, 坐得好舒服!! 原來仲有VIP房, 下次家庭聚會或者朋友聚會啱晒!!今次叫咗椰子藏雞湯鍋, 滋潤溫暖, 上枱時仲有煙霧效果, 啱晒鍾意打卡嘅朋友😍 雞件用鮮腐竹小布袋包住, 湯底用雞+椰子燉煮幾小時, 清甜可口, 最勁係原本我哋都有少少唔舒服, 打完邊爐竟然好番曬😊 證明呢個湯底真係好有功效好足料好滋潤!!仲叫咗手切本地牛頸脊, 油花均勻分佈, 肉質有彈性又有口感, 連平時唔特別好牛嘅我都不停encore!! 另外仲叫咗滾得囍宮廷餃子拼盤, 一次過試晒5種特色餃子 (牛肉芝士餃/菜苗帶子餃/菲菜豬肉餃/馬蹄冬菇豬肉餃/芋泥豬肉餃). 我最鍾意菜苗帶子餃子, 鮮甜多汁, 推介!!打邊爐又少得豐盛雜菜拼盤, 呢個拼盤好足料, 每款蔬菜都好新鮮爽脆!!爸爸話要叫黃金雙拼(即炸響鈴/炸魚皮), 黃金即係秘製鹹蛋黃醬為, 好鹹蛋黃香!! 響鈴同魚皮都炸得又薄又脆, 可以即食或放邊爐, 兩種都好好味, 又係好食到停唔到口😋