2022-05-01
🔻位於銅鑼灣鬧市LG層的勝博殿,要落一層轉角的樓梯,超有日式小店既感覺🥰,好似穿越日本的神秘隧道☺️一入店舖,店鋪用傳統既日式木裝修,加上木式為主調香薰,成個感覺好一致好舒服🌾加上店員有禮既招呼,未食之前已經有返左家鄉既感覺😆前菜有醃青瓜同醬菜😋 🌟吉列豬扒必備既椰菜絲沙律,超新鮮無限添加! 卜卜脆!作為前菜十分開胃😋無論係配麻醬定柚子醋都係perfect😍🌸 𝓗𝓸𝓽 𝓜𝓲𝓼𝓸 𝓸𝓿𝓮𝓻 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓹𝓻𝓲𝓷𝓰 𝓞𝓷𝓲𝓸𝓷𝔂 𝓢𝓮𝓽 香蔥味噌炸豬柳套餐💲178🌟推薦指數:★★★★★炸豬柳外層十分之脆薄同唔厚,成個感覺一d都唔累贅。濃厚既味噌醬配上甜既洋蔥🧅加上鬆軟嘅豬柳🤩完美既配搭!🌸 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓛𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓡𝓪𝓭𝓲𝓼𝓱 𝓢𝓮𝓽 蔥花蘿蔔蓉炸豬排套餐💲168+💲20(加大)🌟推薦指數:★★★★☆炸豬排外層一樣咁脆薄☺️但豬扒質感同鬆軟既豬柳有明顯既分別!豬扒嘅肉質比較厚實,但油分相對較多,食落感覺較Juicy!配合大量蘿蔔蓉,係別有一番風味。🌸 𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓡𝓸𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓱𝓲𝓼𝓸 & 𝓤𝓶𝓮 紫蘇
推薦指數:★★★★★
推薦指數:★★★★☆
🌸 𝓓𝓮𝓮𝓹 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓡𝓸𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓟𝓸𝓻𝓴 𝓣𝓮𝓷𝓭𝓮𝓻𝓵𝓸𝓲𝓷 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓢𝓱𝓲𝓼𝓸 & 𝓤𝓶𝓮 紫蘇烏梅豬柳卷💲45🌟
推薦指數:★★★★☆
紫蘇葉獨有味道,為紮實既吉列豬柳卷加上一份清新既感覺,紫蘇和烏梅亦平衡了炸物的油膩感。
評價:8.5/10