2023-05-05 226 views
今日同朋友去咗銅鑼灣食燒肉,揀咗間萬丸燒肉,聽講佢地有日本直送豬肉和牛放題,好心動呀!我哋訂咗個$348嘅特上燒肉放題,可以任食120分鐘,仲有Häagen-Dazs雪糕送,好抵食呀!店內裝修好日式,木頭色調好溫馨,座位都幾寬敞,唔會好擠迫。佢地用QR code落單,方便快捷。我哋叫咗好多款牛肉、豬肉、雞肉同海鮮,全部都好新鮮,肉質都好高。最正嘅係佢地嘅壽喜燒汁日本A4宮崎和牛五花肉,油花分佈均勻,肉質細膩嫩滑,入口即溶,配上壽喜燒汁同溫泉蛋,真係極品呀!另外我都好鍾意佢地嘅安格斯牛小排同香蔥薄牛舌,都好香口多汁。豬肉方面我推介日本千歲豚肩肉同錦爽雞腿肉,都好彈牙有咬口。海鮮方面我最愛帆立貝同青口,都好大隻鮮甜。除咗燒肉之外,佢地仲有唔少小食同主食可以揀,例如唐揚雞軟骨、一口紫薯、清湯牛坑腩、紫菜飯等等,都好出色。最後食埋個雪糕收皮,真係食到好滿足呀!萬丸燒肉真係一間高質素日式燒肉放題餐廳,性價比之選。下次一定會再去試下其他款式嘅燒肉同海鮮
2023-03-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)