本人實在係太鍾意食鹽水雞,竟然發現返工嗰頭有間新開嘅鹽水雞店!收工就即刻去試啦!去到本身以為無位子供應,但原來轉入去都有10多個位。買嘢食出面呀唔該~雖然係同男朋友一齊食,不過就一人嗌咗個一人餐($45),因為咁嗌平過食一隻雞(淨雞$108),又感覺抵啲。因為包任揀三款配菜,7蚊10蚊都揀得,另外仲可以加7蚊拉麵。同男朋友都揀咗原味,即係台灣食開嗰隻味。我覺得雞都幾身,味都好夠,唔錯。但啲配菜就真係唔太入味啦。份量唔多,男仔可能要加埋拉麵啦。飲品嗌咗一杯爆奶紅茶(L$28)。幾特別但個人唔太好,啲奶蓋鹹鹹地幾好飲,茶底唔係特別香濃,價錢唔係平,會寧願買連所店嘅黎飲。飲飲下就發現個爆字點嚟,原來係加咗啲爆炸糖,不過就係酸味,有啲似芒果味。係特別嘅,但個人覺得有少少多餘。總括而言,如果有機會再食都唔會特別抗拒,但會揀啲唔洗吸味都好食嘅配菜。btw一時過下口癮都ok嘅同埋服務態度都好好~

份量唔多,男仔可能要加埋拉麵啦。

係特別嘅,但個人覺得有少少多餘。

同埋服務態度都好好~
2018-04-17
$60 (Dinner)