2022-09-16
今日行經九龍灣MegaBox這間 「Pancakes House HoiHoi」,發現了新推出限定食品「三重蜜瓜梳乎厘班戟 」。來自日本名古屋的Pancake House Hoi Hoi 🥞 ,以日系Cafe設計,三面落地玻璃,彩光度十足,環境舒適,氣氛休閒❣️餐廳提供Green Monday素食,啱晒奉行健康飲食、素食的人士。Hoi Hoi Veggie All Day Breakfast (素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,籍菇,番茄🍅,茄汁豆,沙律菜)一個相當豐富嘅All Day Breakfast 😋素蟹餅外皮炸得酥脆,一絲絲嘅彷蟹肉質地,竟也有點海鮮味道😋炒蛋香滑!加上黑松露提升味道~素豬柳很有鋸扒feel 🌟蕃茄厚切,鮮甜多汁👍🏻炎炎夏日☀️☀️🔥我們都選了兩款不同口味嘅沙冰降降溫芒果沙冰,有幾件雪凍咗嘅芒果肉,增添風味。曲奇沙冰,真材實料,飲到粒粒曲奇餅碎。🍈🍈🍈三重蜜瓜梳乎厘班戟 Trio Melon Soufflé Pancake(日本蜜瓜味輕忌廉+士多啤梨果肉夾心+軟心雲呢拿籽吉士醬)$128成個presentation都好靚,切開更令一衆梳乎厘控甜在心❣️面層粉綠色是特別製作嘅
一個相當豐富嘅All Day Breakfast 😋
素蟹餅外皮炸得酥脆,一絲絲嘅彷蟹肉質地,竟也有點海鮮味道😋
炒蛋香滑!加上黑松露提升味道~
素豬柳很有鋸扒feel 🌟
蕃茄厚切,鮮甜多汁👍🏻
炎炎夏日☀️☀️🔥我們都選了兩款不同口味嘅沙冰降降溫 芒果沙冰,有幾件雪凍咗嘅芒果肉,增添風味。 曲奇沙冰,真材實料,飲到粒粒曲奇餅碎。
成個presentation都好靚,切開更令一衆梳乎厘控甜在心❣️面層粉綠色是特別製作嘅日本蜜瓜味輕忌廉,唔太甜但又有天然嘅密瓜味🍈一向很少會吃蛋糕上嘅忌廉,今次破例吃了不少😋
梳乎厘似棉花咁輕盈,軟熟有蛋香,好吃到不得了~內層加入草莓果肉🍓和吉士醬,口感豐富。