2005-01-10 6 views
20050108 1.30pm睇左<飲食xx> 介紹o黎試. 寫住2pm 收舖, 1點放工即飛地鐵o黎試.好彩, 仲有幾10人同我一樣, 成間舖爆滿有排唔收得舖. (見有一半人都係睇o左雜誌o黎試o既, 傳媒威力可真夠勁)試了雜誌推介的窩蛋牛肉飯($29), 加支可樂(中玻璃樽裝, $8). 牛肉juciy, 不是乾柴皮, 落豉油唔洗多本身都好夠味, 唯一美中不足係無乜飯焦, 始終不是炭爐煮(雜誌寫係用麵包爐焗的).最有趣的是其中一個老闆娘個仔, 睇佢8,9歲左右, 勁乖, 又識幫手收錢執檯落單, 同埋好好笑, 勁多烏龍o野, 但係無人會怪佢, 淨係會覺得佢乖, 我覺得呢度好homey. 5分service 分係比呢個細路o既.埋單$37, 唔平, 但係我覺得抵食. 最緊要係我呢o的獨居老人食到一陣屋企除, 有錢都買唔到.
20050108 1.30pm