2021-08-14
早排同班朋友去到旺角行街,咁岩行過間立食燒烤,發覺近排香港都多左唔小立食既食肆,立食壽司常見D,立食燒烤真係小見,咁岩朋友思鄉情切(日本鄉愁)就入去會一會佢🤟🏻。店鋪門面用風直間門同埋日式紅燈籠做裝飾🏮環境都尚算可以,環境以立食店來說稱得上寬敞,而且有獨立燒爐同獨立抽氣系統!加分🌟而雖然他係叫立食店,其實都有張櫈坐下既😚。睇menu 感覺性格比都高😗以大眾價錢享受到靚靚和牛風味抵讚😛。🥩極尚和牛定食肉眼A4、西冷A4、牛舌同埋牛肚各2件🤤定食有麵豉湯同salad🥗生菜好似係任refill(利申唔鐘意食salad😗所以無refill過)。🌟追加肉眼A4食到唔夠喉😗😗。🥘阿久根和牛涮涮鍋湯底唔會太咸,和肉款同燒肉款差唔多,涮完肉 反而牛味重、嫩口😗仲有烏冬、粉絲、蔬菜,食完飽飽😋。🍶Sake 呢隻sake 淡淡地,幾易入口,岩哂今餐濃味野🍶
🥩極尚和牛定食
🌟追加肉眼A4
食到唔夠喉😗😗
🍶Sake
呢隻sake 淡淡地,幾易入口,岩哂今餐濃味野🍶
🥩極尚和牛定食