2022-02-21 350 views
今日超級凍, covid又越嚟越嚴重🥺 lunch time諗住喺附近好快買嘢食返公司食想試呢間餐廳嘅越南牛河好耐! 終於的起心肝諗住買外賣食, 結果入到去發現佢話湯粉冇得外賣😭 (完全唔明點解冇得外賣但係有得堂食🥲) 佢嘅選擇剩係得凍檬粉同埋飯,仲有幾款小食, 飯嘅選擇只係得一款- 就係香茅豬扒飯😅咁係冇乜得揀嘅情況之下我又想食熱野所以就食咗香茅豬扒飯😀我見到餐牌好似個飯要80幾蚊, 但係最後埋單$68, 可能外賣自取有折扣掛☺️唔知點解叫個飯都要等三個字(留意番全間舖頭得幾個客人😅)終於有個飯可以拎返公司食啦☺️賣相都唔錯, 豬扒份量都唔少一開始驚佢係炸嘅豬扒但係佢應該唔係, 只係輕微煎香, 味道亦都好香口惹味, 個人好鍾意🥰🥰 本身冇諗住食晒啲飯都食得7788🤣另外仲有啲酸菜同埋兩片青瓜同兩片蕃茄🥒🍅算係balanced diet la😂整體來講味道唔錯嘅, 不過如果外賣嘅選擇多啲就好啦, 下次睇吓幾時有機會可以試吓佢嘅越南牛河啦👍🏻 同埋如果佢有嘢飲包埋會更加好😃

咁係冇乜得揀嘅情況之下我又想食熱野所以就食咗香茅豬扒飯😀

唔知點解叫個飯都要等三個字(留意番全間舖頭得幾個客人😅)

終於有個飯可以拎返公司食啦☺️
賣相都唔錯, 豬扒份量都唔少

2022-02-21
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$68 (Lunch)