2022-10-24 162 views
見到屋企附近竟然有大閘蟹食,就一於同我阿姨去食下啦。之前啱啱開嗰陣黎過一次,嗰陣嘅質素都好好,所以食大閘蟹🦀應該都唔差嘅😋呢度服務依然好好👍🏻仲有即影即有嘅服務🥰大閘蟹套餐🦀最平$388/位😍星期六,日,假期都係$418渣個價錢真係好吸引😍🔸清蒸大閘蟹🦀(約五兩重)頭盤係爆膏清蒸大閘蟹😍🤤我d口水已經流晒落地😚一打開蟹蓋!D膏爆晒出黎🤪😍🤩好似流心一樣✨d蟹膏不停流出黎😋蟹膏鮮甜 肉質肥美😋甘香可口😋比足💯分!🔸荔枝番茄伴拉絲水牛芝士條🫔🍒荔枝同番茄都好新鮮🤓😝番茄🍅仲要剝左皮.好鮮甜阿😚♥️👍🏻水牛芝士條係真係可以拉絲😂🤣超好味又脆口😋🔸菠菜松露帶子湯🫕黑松露好好味阿😍😍估唔到同菠菜🥬甘夾阿!😝感覺又健康又好好味🤤帶子爽口彈牙🤩3個組合簡直絕配!超好味阿!🤞🏻🤞🏻♥️🔸蒜片牛油鳳尾蝦🍤🍤肉汁鮮嫩👍🏻爽口彈牙👍🏻食落去鮮味十足🤤🤩感覺好似成個口都充滿蝦既鮮味😋😋好特別既感覺♥️🔸蟹粉小籠包🦀呢個蟹粉小籠包好特別🤩😍平時食開既蟹粉小籠包係入面包住蟹粉🦀但係佢呢個直情係將小籠包沉入蟹粉蟹膏裡面蒸♥️♥️簡直好味到飛天😍😆😆淡淡蟹膏蟹粉係口入面溶化🫠🤤🔸杞子沉菜苗🥬好清新既感覺🥳🥳上菜既分配做得非常之
見到屋企附近竟然有大閘蟹食,就一於同我阿姨去食下啦。

大閘蟹套餐🦀最平$388/位😍
星期六,日,假期都係$418渣
個價錢真係好吸引😍

🔸清蒸大閘蟹🦀(約五兩重)

🔸荔枝番茄伴拉絲水牛芝士條🫔

🔸菠菜松露帶子湯🫕

🔸蒜片牛油鳳尾蝦🍤

🔸蟹粉小籠包🦀
呢個蟹粉小籠包好特別🤩😍

🔸杞子沉菜苗🥬
好清新既感覺🥳🥳上菜既分配做得非常之好👍🏻👍🏻完全係食飽再嘆一碗清新既湯😚😋令人有一種滿足既感覺👍🏻

🔸臘味糯米飯🍚
野味十足😋🤤臘味既美味溶入糯米飯之中🤤而糯米飯煙靭可口😍😍每羹熱辣辣糯米飯放入口裡,令人胃口大開😆😆眨眼間已經食晒成碗😚
香味四溢💯💯

🔸薑菜湯圓🍵
壓軸登場係甜品🍵整碗都係薑茶味道又辣又好味😝😝黑芝麻湯圓都整得好煙靭😙裡面好多黑芝麻阿!🤓🤓好正好正🥳🥳整個菜單都非常好👍🏻鋪排得非常貼心🤗♥️

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️