2024-07-25
打邊爐一年四季都合適,就算最近天氣熱都咁話🤭。今日去咗荃灣嘅牛大人,「極上和牛吃到飽」7點半前離座每人$288。先講餐廳格局,大部份都係卡位,坐得舒服😌私隱度高。餐廳通風都做得好,食完唔會成身味。我地叫咗酸菜魚湯底,餐廳好貼心咁將魚肉同花椒、辣椒🌶️另上,等湯滾左先落,確保到炸魚唔會煮得太腍,同埋自己控制到湯底嘅辣味😝。肉類🥩選擇多,雞肉、羊肉都有,肥牛都有好幾款,想要小脂肪嘅可以食安格斯牛版腱、手切封門柳、一口牛肉粒;而想要嫩口嘅可以點SRF美國黑牛🤤 食火鍋,當然唔少得海鮮,海蝦、大大隻嘅沙白、魚肉,提提大家🤓,鯇魚腩比較多骨,怕骨既可以叫鯛魚、鱸魚片。甜品同飲品一樣好吸引,飲品方面有膠杯裝冷泡茶、紙盒裝麥仔茶、罐裝檸檬茶zero,最特別既係有鴨屎香檸檬茶🤩而家晚市終於有任食雪糕啦,當日嘅主打係Dreyer’s雪糕,仲要有開心果味‼️開心果味既雪條同甜筒比起,我比較鍾意甜筒,因為上面有開心果粒粒😍