2016-11-02 470 views
去咗呢間甜魔魔,等咗陣就入得.入面啲位都幾迫,甚至連行路都唔係太暢順.呢度係以新派甜品為主,窩夫,心太軟,綿綿冰,乳酪,中式糖水等都有,可謂集百家之大成.好似冇乜較吸引或較有特色嘅,我見隔離檯嘅小朋友叫咗香蕉船好似幾得意,於是就揀咗佢.船身係一整條開邊香蕉,中間夾著三球分別係曲奇味,朱古力味同芒果味嘅雪糕,上面就用士多啤梨點綴,再不規則咁灑上迷你棉花糖,迷你M&M朱古力豆,蜜糖星星餅,仲插咗兩條百力滋做帆.賣相令人重拾童心,都真係幾開心嘅.因為所有材料都唔洗額外烹調,將生果切好,再同其他嘢組合晌一齊就完成,只要唔係擺咗好耐唔新鮮嘅話就唔會難食。朋友嘅石板街朱古力窩夫,係用鮮忌廉,迷你棉花糖,果仁同曲奇味雪糕伴碟.我食咗少少,窩夫同我之前晌第二度食到嘅有少少分別,呢度嘅質感唔脆唔腍同較鬆化,我覺得佢個質感有少少似布朗尼.但佢嘅朱古力味唔濃,感覺一般,不過朋友就話OK.
去咗呢間甜魔魔,等咗陣就入得.
入面啲位都幾迫,甚至連行路都唔係太暢順.
香蕉船
石板街朱古力窩夫