2018-11-07
生日嗰日就去咗呢間cafe慶祝,一入到門口就有隻貓(灰色西面嗰隻)衝埋嚟同我玩,真係識做.而白色嗰隻就畀我搓圓撳扁.叫乜嘢食都係大佬話事,雖然話係我生日但都係佢帶我過嚟,但係我真係諗唔到有乜嘢好食所以到最後我哋食咗三樣嘢:廚師發板,鵝肝risotto,同埋一個叫做怪獸雪糕嘅甜品.個人認為發板嘅食物質素雖然一般,但至少我覺得佢哋係有heart,去精心設計,淨係食個賣相都已經夠曬.至於個risotto,味道係好食嘅,但係略嫌佢哋嘅洋蔥唔係太熟,因為自己本身對生洋蔥敏感所以呢一方面都會比較著重,相信再煮熟啲咁少少個香味會再勁啲.到最後食個雪糕嘅時候,都發現個雪糕應該係預先處理好整到成個波先,雪得夠硬,就算係食到尾嘅時候都唔會溶得好犀利,呢個係抵讚嘅.但個份量真係好大,大到底下啲餅都食唔曬...個人認為啲餅真係唔使咁多,而整用料嘅份量應該都要以人頭為基準,咁就唔會容易造成浪費(因為咁啱當日夾埋我哋呢一枱有三枱都係慶祝生日,雖然其他慶生枱嘅人數比我哋多,但個雪糕都系淨咗唔少飲品方面我就叫咗一個彩虹系列入面嘅綠色,佢係一個青蘋果乳酸梳打,最得意嘅係你係可以因應個人口味再去落杯入面支test tub
而白色嗰隻就畀我搓圓撳扁.
飲品方面我就叫咗一個彩虹系列入面嘅綠色,佢係一個青蘋果乳酸梳打,最得意嘅係你係可以因應個人口味再去落杯入面支test tube糖漿,幾盞鬼
總括嚟講我都覺得呢間貓cafe都算唔錯,雖然貴咗少少,嘢食都唔太差.但嗰度嘅員工嘅服務都好好,都推介畀大家。