2021-03-01 103 views
依間打造日系風格戚風蛋糕,每款色彩鮮艷蛋糕,今次經過尖沙咀見到一定買返幾個返去試吓✨法國玫瑰戚風蛋糕/10 cm英倫玫瑰香味,微微擔哈蛋糕鬆軟夾克執着忌廉口感好軟滑,四吋size足夠兩個人食✨英國伯爵茶戚風蛋糕/10 cm伯爵茶一層都係我最愛嘅胭脂國家咗朱古力上面間唔屎其實口感更加豐富甘香得來帶少少甜蛋糕鬆軟,層次好豐富喎✨大甲香芋黑糖麻糬戚風蛋糕/10 cm紫芋控嘅我必定會order返屋企試吓,用咗大甲香芋特別香甜配上黑糖仲有麻薯口感煙韌食落去中間厚厚慕絲增加口感值得推介✨沖繩菠蘿椰子巴伐利亞將生果同食用花鑲入果凍下面,燈光下透光望到裏面嘅花瓣顏色鮮艷睇見都覺得靚沖繩菠蘿極之甜,果肉細細果凍爽口彈牙底層綿密幼滑慕絲,層次好豐富✨野莓藍蝶花巴伐利亞野莓與藍蝶花底層幼滑慕絲,將玫瑰花同接木花鑲入果凍中,整個巴伐利亞蛋糕酸酸甜甜,香味撲鼻,難怪兩啖已經食晒啦😆

✨法國玫瑰戚風蛋糕/10 cm

✨英國伯爵茶戚風蛋糕/10 cm

✨大甲香芋黑糖麻糬戚風蛋糕/10 cm

值得推介

✨沖繩菠蘿椰子巴伐利亞
睇見都覺得靚

✨野莓藍蝶花巴伐利亞
野莓與藍蝶花底層幼滑慕絲,

2021-02-25
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea