2021-03-31
杏花新城除了有得平民化式shopping,商場入面仲有好多餐廳可以選擇,今晚路過見到一間裝修充滿童話夢幻氣氛嘅西餐廳<Cafe Paradise >,門口餐牌食物選擇多,意粉、飯類、扒類、套餐都有,而且價格非常親民,$78起仲有石燒牛扒,不禁被此Cafe深深吸引,當然要試下新野啦!!~<香茅豬扒配白咖哩汁飯 $78>先來晚餐Set dinner,餐湯是粟米忌廉湯,湯入面有粒粒粟米粒,非常creamy幼滑。餐前沙律菜新鮮爽口。香茅豬扒煎得夠香,香茅味道特出,味道亦夠惹味,而且豬扒肉質鬆軟不鞋口,配埋微甜香口白咖喱汁,送飯吃一流。跟套餐還可以加$10要其它小食,我地加左炸蝦餅,蝦餅肉入口彈牙美味,值得一試。<美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78>呢個美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒非常抵食,$78就已經有200g,而且仲要係石板燒甘上,可以自己控制熟度,想燒幾成熟,由自己話事。另外衹需要加$30,仲可以轉套餐,有餐湯、沙律、甜品及飲品,真心抵食。肉眼扒燒完非常美味,牛肉味濃,亦帶有肉汁,牛扒厚得來亦夠嫰,配埋燒汁及意粉,非常好食。甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中
<香茅豬扒配白咖哩汁飯 $78>
<美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78>
甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中一個做心太軟。心太軟係即叫即做,朱古力味非常濃郁,入面嘅朱古力漿仲係又熱又暖心,配埋雲呢拿雪糕,一冷一熱,口感一流,非常好味。
飲品要了凍奶茶及忌廉碎曲奇咖啡沙冰(加$15),呢道嘅飲品都幾大杯,而且味道亦不會過甜,抵讚!~
整體來講,餐廳環境坐得非常舒服,而且位同位之間都夠曬闊落,餐廳食物質素不錯,價錢亦非常親民,絕對抵食。另外餐廳服務員亦非常有禮,上菜快,服務質素不錯,值得推薦呀!