2020-11-15 179 views
餐廳走中西fusion路線,大門口有一對大花樽和9隻寫住竹青亭的彩繪碟,十分中國風,走入餐廳充滿特色,以竹做主題,牆上靚靚壁畫係出自插畫家carol mui,裝修很用心,十分細緻最特別jo覺得係菜式名,每碟都好別出心裁好得意,同餐具真係好靚二人set $498🥗前菜:真天真,玻璃心,芝士凱撒怎麼區分其實即係凱撒沙律上面舖一層薄脆芝士,不過跟期望有點不同,薄脆唔係一敲即碎有d淋左唔夠卜卜脆,不過整體味道ok ge好食指數:😋😋😋🫕牛肝菌濃湯 +$28跟雜菌薄脆長法包幾香同脆口,湯不錯幾香濃和creamy,伴住一齊食好味👍🏻好食指數:😋😋😋😋🐟主菜:鱈魚粟粟你好嗎 鱈魚上舖著爆谷,伴碟有粟米、車厘茄、荀,鱈魚好嫩滑,配上醬汁好好食!醬汁jo覺得滿清新類似香草羅勒的味道,整體好fresh,很對jo口味好食指數:😋😋😋😋😋🍚主菜:野菌黑松露芝士燴意大利飯味道幾好,菇好大粒好有咬口,但飯有點太硬,如果煮淋d就好好多好食指數:😋😋😋🍹遺失的龍珠好濃金橘和熱情果香味,再搭上薄荷葉,好清新好好飲呢好食指數:😋😋😋😋😋☕️熱朱古力拉花好靚呢,幾香奶味,不錯好食指數:😋😋😋😋🍟芝士松露脆薯條 $65呢個真係

二人set $498

🥗前菜:真天真,玻璃心,芝士凱撒怎麼區分
好食指數:😋😋😋

🫕牛肝菌濃湯 +$28
好食指數:😋😋😋😋

🐟主菜:鱈魚粟粟你好嗎

🍚主菜:野菌黑松露芝士燴意大利飯
好食指數:😋😋😋

🍹遺失的龍珠
好濃金橘和熱情果香味,再搭上薄荷葉,好清新好好飲呢

☕️熱朱古力
拉花好靚呢,幾香奶味,不錯
好食指數:😋😋😋😋

🍟芝士松露脆薯條 $65
呢個真係超級好食,炸到脆卜卜,黑松露醬超香濃,正

🍗避風塘香脆雞翼
呢款又係勁好食有驚喜,咬落好脆口同爆汁夠哂juicy,又惹味,正
好食指數:😋😋😋😋😋
整體食物質素不錯,用餐環境和餐具設計用心,jo覺得可以一試😉
整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 鱈魚粟粟你好嗎