前幾日,終於攞咗人生中第一份工資,然後就諗住帶住爸爸媽媽去食晚餐。從朋友嗰度知道呢間火鍋店,睇住環境同朋友嘅評價都好唔錯,於是就決定帶佢哋嚟呢度食火鍋。佢哋呢度嘅menu有好多選擇,各種各樣嘅湯底。然後我哋決定點咗個超特別嘅鍋,黃金芝士雞煲。啱啱好我哋一家人都非常鍾意芝士,然後呢個雞煲,食完上面嘅芝士雞又可以加湯變食火鍋,感覺點一個然後可以食幾種花樣。加入湯之後,我哋就把和牛放入火鍋度滾。出鍋後,嗰個香味真係一級棒!和牛味道帶有啲芝士嘅味道,好獨特,但係非常好食。平時都係清湯或者麻辣,今次帶有芝士余香嘅火鍋感覺都好nice。後來我哋仲點咗啲海鮮,沙白蜆同黒松露蟹籽魚麵。佢哋嘅食材都好新鮮,放入鍋度越滾越出味,沾上湯底令到呢啲海鮮變得更加美味,鮮嫩多汁,真係令人回味無窮。最後嘅湯底滾咗咁多食材後都變得更加香甜,越飲越上癮。好開心嘅晚餐,爸爸媽媽都食到好開心。