2018-04-30 161 views
自從青衣城2城開左之後,每次經過呢間店都大排長龍。心諗🤔:「唔通好出名?好好食?」見到門口有寫原只龍蝦喇沙,每餐限量供應30份,唔使一百蚊,真係幾吸引,都想入去試下,但每次見到咁多人排隊就打消左個念頭,因為驚排到,龍蝦都冇晒,龍蝦先係主角,my飛佛。今日依然係咁多人,都唔想排,但行前睇下,原來佢地等緊6點入去。睇睇手錶,仲有幾分鐘就6點,於是我地都加入排隊行列😂,試下係埋真係咁好食。龍蝦同喇沙都係我既至愛,所以原只龍蝦喇沙係我既目標。見到碗喇沙超大碗,個碗好大好重,賣相幾好,見到就好開胃😋。首先試下湯先,一飲,嘩,喇沙湯味濃郁,簡直打通我五臟六腑,好想繼續食落去。只龍蝦都幾大只,龍蝦已經被切開,龍蝦鉗亦都鉗過,所以唔使自己用手剝都可以好輕易食到晒啲肉。啲豆卜亦都吸收晒啲喇沙汁,好好味。佢最好嘅地方係面底包晒麵同埋米粉,唔使你揀,一次過食晒兩種粉麵,超好味。試過咁多間喇沙,呢間已經變成我心目中最好食既喇沙,原先心目中排第一既喇沙,已家已經俾mee取代左,變左排第二。蝦頭油炒飯,賣相可以,但望落去有點兒普通。原來食落去都幾香,炒飯炒得均勻,粒粒分明,係有少少油,話明蝦頭油就梗係有油啦🤣。豆

龍蝦同喇沙都係我既至愛,所以原只龍蝦喇沙係我既目標。

原只龍蝦喇沙

泰式蝦頭油炒飯

泰國豆奶紫米冰

豆奶紫米冰,賣相都幾得意,雖然話係冰,但入面冇冰,可能冰係凍咁解🤔。但我鍾意,本人唔鍾意冰😜。飲落去又係粒粒分明既紫米衝落我既嘴,好有動感😂😂😂。又唔會太甜,幾好

美中不足既係喇沙既麵底比較少,如果多少少就好啦🙏🏻。
Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner