很少寫食評, 這間原先都無打算寫, 所以連相片都無影低, 不過食完之後感覺一定要寫出來。 同朋友在荃灣食完飯, 本來想食糖水, 但因為太飽了, 所以打算外賣松記回家。 去到海壩街, 朋友見議我試試其他, 因為平時經常幫襯松記, 我看見隔離既明師傅, 都有唔少人就揀左呢間,第一次幫襯, 買左鮮什果樂園及楊枝金露。1. 楊枝金露 ~ 難食 只有3/4碗滿,成碗糖水都好杰同埋甜得好可怕,芒果只有幾粒,西柚肉及西米份量亦都很少。2. 鮮什果樂園 ~ 難食 見到碗糖水既時侯, 雖然好大碗,但賣相非常唔討好, 我一路食一路數過D 材料,大致如下:- ‧ 淡至無味的西瓜2大粒, 似足西瓜皮邊緣部份;‧ 菠蘿2粒,味道新鮮, 是整碗糖水裡最好食的;‧ 木瓜、哈密瓜、火龍果各1, 無味;‧ 椰果約5粒, 一般罐頭貨色;‧ 涼粉約8粒,無特別;其餘的全都是西米, 就算加左椰汁, 成碗野亦淡而無味, 基本上食晒所有生果後已唔想再食落去...我同老公食完呢兩碗野仲有d 反胃...真係好後悔無買松記,間野D 野咁差但仲可以貴過松記,真係再無下次~

1. 楊枝金露 ~ 難食

‧ 椰果約5粒, 一般罐頭貨色;
‧ 涼粉約8粒,無特別;

2012-03-31
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Last Night Supper)