同閨密山長水遠黎到一間聞名的餐廳,叫金記冰室一入去就見到金漆招牌寫上“金記冰室”,入面乾淨企理,佈置典雅大方,給人一種舒服的感覺😉一入去非常光猛,椅子顏色對比與整個餐廳環境互相配合,一種和諧感覺餐牌,晚餐$55起,另外一本餐牌可以散叫其他……小編任性地將視線由依張移去另一本,叫正價餐。如圖所示❤一杯加冰加朱古力雪糕加可樂就係黑牛🐮,一般去糖水舖先有得飲,係依度一樣可以飲到,太幸福啦~👏👏💃仲有另一款叫白雪公主,小編好想飲但冇晒雲呢拿雪糕,所以下次下次,下次大概可以……咖哩吉列魚柳飯吉列魚柳炸到外脆內軟,依d真係師傅功架,吾係間間都食到。咖哩汁調到剛剛好,用來撈飯就冇得彈! 不過略嫌薯仔只有3塊太少,一端出來賣相不夠吸引,與隔離大大塊吉列魚柳形成好大對比。⭐鮮茄濃汁焗豬扒飯聽講人人都會叫依道料理,我都吾執輸叫埋一份。食完之後真心覺得可以拎黎做招牌,豬扒厚得黎容易嘴嚼,好易入口而且味道一流,入面飯吸收豬扒的精華,啖啖都好香好味道。焗飯仲有一個賣點就係上面鋪滿芝士同蕃茄,令豬扒同飯再加添香濃味道,層次更上一層樓。⭐金磚風沙炸豆腐可以成為招牌的另一道料理,原本睇餐牌上價錢有點卻步,但本身中意食
同閨密山長水遠黎到一間聞名的餐廳,叫金記冰室

黑牛🐮

仲有另一款叫白雪公主

咖哩吉列魚柳飯
吉列魚柳炸到外脆內軟,

聽講人人都會叫依道料理
,我都吾執輸叫埋一份。食完之後真心覺得可以拎黎做招牌
,令豬扒同飯再加添香濃味道,層次更上一層樓。

可以成為招牌的另一道料理
,原本睇餐牌上價錢有點卻步
,但本身中意食豆腐的小編不願放過依次機會,就決定叫來一試。
果然不負期待,依然炸到外脆內軟,外面加上各式各樣的調味料,令外面香味濃郁但依然食到入面滑溜豆腐。
小編係一口接一口甘食,雖然知道炸野都特別熱氣,但食完今餐再算。哈哈哈

收據,每人$100都吾洗,食到好飽又好滿足……
2018-08-29
$100 (Dinner)
黑牛🐮