2022-04-21 433 views
一直想嘆tea, 但今年年頭開始疫情嚴重, 停哂堂食咁滯😔 又想嘆tea, 惟有外賣止癮先先前我男朋友係四季酒店eshop book左櫻花下午茶, 外賣tea set包裝由白色換好靚既粉紅色每款鹹點甜點精緻高質首先scone真係勁鬆軟, 燈籠果杏桃醬隻味好清新, 搽scone一流鹹點首選 “櫻花漬物迷你撻” , 鮑魚夠咬口; 甜點我揀 “士多啤梨櫻花忌廉卷” , 櫻花味好夠, 同士多啤梨好夾;仲有 “櫻花香檳白桃寒天” 夠清新(底下個布甸都係), 男朋友都讚好其他其實賣相靚又幾好食, 不過略嫌唔夠突出至於野飲就係荼包, 碧螺春同埋洋甘菊; 只係開左沖碧螺春黎飲, 整體唔錯始終係外賣tea set, 帶返黎真係要好小心, 好在所有野都好穩陣, 跟住就可以係屋企輕鬆嘆tea; 不過堂食就係勝在夠有氣氛, 可以同朋友坐低傾偈, 又有服務同靚景, 總之各有各好

櫻花主題下午茶

每款鹹點甜點精緻高質

scone

鹹點首選 “櫻花漬物迷你撻” , 鮑魚夠咬口;
磯煮鮑魚、粉紅魚鬆、櫻花漬物迷你撻

士多啤梨櫻花忌廉卷

櫻花香檳白桃寒天

其他其實賣相靚又幾好食, 不過略嫌唔夠突出
鵪鶉蛋日本海藻粉配迷你薄餅
櫻花絲絨蛋糕
開心果粉紅法式蛋白杏仁餅

2022-04-07
TakeAway
$349 (Tea)
櫻花主題下午茶
scone