2019-06-28 126 views
成日想嘗試螺螄粉,平日搵咗朋友去試。我地午飯時間左右去,餐廳雖然近地鐵站,位置唔易搵。一去到就有位坐。我哋叫咗一碗柳州螺螄粉,一鍋蜆,兩罐汽水share食。柳州螺螄粉賣相好吸引,好多配菜,好多人都話佢嘅味道唔係個個接受到,我都係抱住挑戰一下嘅心態,冇諗過會幾鍾意個味。聞落去其實似係街市經過賣榨菜嘅檔攤果陣味,食落辣辣地,越食越過癮。另外叫嘅一鍋蜆,賣相同樣吸引,湯底禮奶白色,又有粟米同埋好多蜆,味道鹹香,好好味。整體來講,服務良好,侍應主動介紹加錢可以有任食配菜,不過我哋兩個人就冇叫到。食物質素良好,味道好加上分量足夠,性價比高。平均一個人大概食左80 蚊到。

我哋叫咗一碗柳州螺螄粉,一鍋蜆,兩罐汽水share食。

柳州螺螄粉

蜆鍋

2019-06-12
$80 (Lunch)
柳州螺螄粉
蜆鍋