2017-05-09
第一次濱燒海鮮大餐同朋友慶祝坐完月之喜, 佢忍口左個幾月決定要豪食一次! 所以就搵左朋友推薦既日式濱燒大餐.一入到去餐廳到就見到個魚岡, 就發現所用既海鮮都係新鮮即煮即食! 即刻放心曬. 有indoor同outdoor 兩種位. 因為個晚有小小焗. 所以選擇左indoor 有冷氣嘆. 坐左係吧台位見住師父利害既刀工同煮食手法. 真係覺得冇黎錯!費時諗太多就叫左個套餐, 咩都有咩都可以試下.蟹肉沙律 勁多蟹子同蟹肉, 沙律菜新鮮. 搭配既沙律麻醬好match個D蟹肉. 一D都唔會太重口味. 開胃菜精選.刺身盛合睇住師父即場係面前切住D魚生. 食得開心又放心. 所有食材都好新鮮. 刺身盛合有海膽, 赤蝦, 三文魚同劍魚腩, 海膽入口即溶一D魚腥味都冇. 劍魚腩平時都比較少食. 今次個劍魚腩非常肥美, 入口又唔會太過油膩! 果然係頂級日本料理!濱燒盛合最重要既主角終於登場啦~樣樣海鮮都非常乾淨新鮮, 有大蝦, 活帆立貝, 活鮑魚, 日本蠔, 活刀貝, 仲有個必食既蟹肉蟹膏甲羅燒, 第一次食甲羅氅先知原來係新解蟹膏蟹肉再加一粒鵪鶉蛋. 邊燒邊攪拌! 配薯片食都幾特別有新意! 不得不提上到黎D新
費時諗太多就叫左個套餐, 咩都有咩都可以試下.
蟹肉沙律
刺身盛合
濱燒盛合
最重要既主角終於登場啦~樣樣海鮮都非常乾淨新鮮, 有大蝦, 活帆立貝, 活鮑魚, 日本蠔, 活刀貝, 仲有個必食既蟹肉蟹膏甲羅燒, 第一次食甲羅氅先知原來係新解蟹膏蟹肉再加一粒鵪鶉蛋. 邊燒邊攪拌! 配薯片食都幾特別有新意! 不得不提上到黎D新鮮鮑魚仲識郁. 果然係真材實料!
炸日本雞件
雖然唔知點分日本雞定本地雞, 但係雞肉肉質嫩滑, 上菜個陣仲熱辣辣, 非常美味
我同朋友一個叫巨豐梳打一個叫櫻花可樂! 偏甜. 因為朋友唔飲得燒酒, 下次同其他朋友黎一定要試試邊飲燒酒邊食海鮮!