2021-10-20 24 views
今晚凍凍地天氣轉涼,我同friend一齊行下銅鑼灣,咁發現呢一間泰濃麵有新推出就係泰式嘅火鍋,自己都未試過泰式火鍋,咁同朋友入去就試下佢嘅泰式火鍋。招牌鴛鴦湯鍋: 咁佢湯底有船湯同冬陰功湯, 我自己就唔偏向鍾意冬陰功湯底,因為我自己本身鍾意飲冬陰功湯,鍾意啲肉吸收大量嘅冬陰功湯。 飲咗幾啖湯覺得唔錯,不過大家要留意返時間,因為滾得越耐個湯就會越濃。頂級安格斯牛肉: 呢個店員推介,咁就試下,好少食到咁鮮嫩嘅牛肉 ,煮大概7成熟, 肉質鮮甜及軟熟 、肉質彈牙, 每塊牛亦都分佈出有DD油脂,令到口感更佳。 最緊要係食材幾新鮮。日本廣島蠔: 其實呢隻蠔我覺得size都算大隻, 咁我同我朋友一人兩隻 ,仲有一隻一人一半,食落去隻蠔口感質感很好, 另外蠔味都幾濃郁, 呢個蠔很新鮮我個人十分推介。墨魚丸: 呢個墨魚丸,墨魚都幾爽同埋食丸都知道鐘意大大粒,感覺上啲丸都幾彈牙幾爽口, 大家可以一試。鮮蝦白菜餃: 細細粒而且用料十足, 應該係佢地自己包的。 餃裏吸收入面啲冬陰功湯味真係幾正。唐生菜:其實呢一個唐生菜質素亦都ok, 因為食火煱咁點都一定要嗌個菜,咁個菜都幾清甜。咁其實呢一間嘢我覺得唔錯嘅 ,

咁其實呢一間嘢我覺得唔錯嘅 ,如果大家想試下泰式火鍋嘅話,可以試一試呢一間。