2024-05-19
之前在Open Rice預訂了星期四晚19:30食火鍋放題.第一次到家樂坊搭lift上去食野.應該是裝修過吧整個家樂坊都好新好靚.上到2樓美滋鍋就即刻比門口隻藍色熊仔吸引!在門口先選A/B/C/D套餐一個, 我們選了B餐.湯底方面由於我們加了$50鴛鴦鍋, 所以可以揀埋獨家火鍋湯底.最後我地揀左膠原蛋白養顏美容鍋和養生松茸野菌鍋.有同事帶入座然後慢慢講解一下點用餐廳平板落order.然後我地去小食區 、混醬區生果區 同 飲品區.小食區有煎釀三寶和咖哩辣魚旦, 味道不過不失.混醬區生果區有哈密瓜、西瓜、橙和火龍果. 以及多款醬油配料添醬.飲品區有餐廳無糖冷泡茶、洛神花茶、忌廉溝鮮奶、啤酒、汽水以及多款鴻福堂飲品.火鍋湯底來到了, 每款先飲了半碗, 養生松茸野菌鍋清甜充滿濃郁菇香味,唔會覺得好寡, 好味.膠原蛋白養顏美容鍋初嘗好似有少少翅味,不過應該就係花膠和瑤柱仔的功力吧. 好味.美國Prime牛下肩胛和精選肥牛都好味, 不過當然一定係牛下肩胛肉味濃厚.刺身拼盤本人覺得好一般, 又唔夠凍.其餘沙白、海蝦好新鮮彈牙,午餐肉有2款, 有煎過既午餐肉同普通午餐肉, 兩款試晒原來煎過午餐肉係吸湯
第一次到家樂坊搭lift上去食野.
應該是裝修過吧整個家樂坊都好新好靚.
上到2樓美滋鍋就即刻比門口隻藍色熊仔吸引!
在門口先選A/B/C/D套餐一個, 我們選了B餐.
最後我地揀左膠原蛋白養顏美容鍋和養生松茸野菌鍋.
有同事帶入座然後慢慢講解一下點用餐廳平板落order.
然後我地去小食區 、混醬區生果區 同 飲品區.
小食區有煎釀三寶和咖哩辣魚旦, 味道不過不失.
混醬區
火鍋湯底來到了, 每款先飲了半碗,
養生松茸野菌鍋清甜充滿濃郁菇香味,唔會覺得好寡, 好味.
刺身拼盤本人覺得好一般, 又唔夠凍.
其餘沙白、海蝦好新鮮彈牙,
午餐肉有2款, 有煎過既午餐肉同普通午餐肉, 兩款試晒原來煎過午餐肉係吸湯味更多!!
響鈴比得好孤寒, 每次我點6件, 餐廳都係比2件我, 唉, 好累, 不過最終都食左6件.
其餘菜呀、淮山、冬瓜、蓮藕通通都新鮮.
雪糕有da dino 好好食尤其檸檬味雪葩。
順帶一提美滋鍋的同事會成日主動幫我地加湯底,
以及幫忙加完湯後調大溫度, 湯滾後調細溫度.
跟朋友一致覺得呢間餐廳是可以再來幫襯~
最後用微訊埋單, 店員親自拎部機埋來掃碼。很好不用走出去比錢。