2012-07-15
今晚去一間未去過ge甜品店試新野..(原來係tvb入面ge甜心先生 Chef Koo 開的)一去到已經有10多人等緊位,.. 店員亦好有善咁一d佢地出品的yoghurt比我地呢d係出面無冷氣等緊位ge客人去品嚐(呢樣野夠體貼, 讚!)等一陣, 入到去見到佢裝修好靚, 以黑白為住色, style幾好係餐牌上點兩款甜品分別為 Apple Pie & Raspberry Starry Night.Apple Pie 本人覺得略為甜一d, 但食得出食材好好, 個蘇皮底好入味Raspberry Starry Night 上面個sorbet 好清新, 成個甜品個tone 唔會好甜, 但唯獨最下層個焗蛋白太甜.. 有d唔多襯個甜品整體食完後決定買多兩件cake返屋企比屋企人食, 店員亦好細心咁係件cake隔離放一舊乾冰以放止件cake融. The Signature 好滑, Caramel Apple 好好味 Overall 食物好好, 但小小意見就係外賣service 個package 可以再做好d. 擺放cake ge合 basically 係同 Paul Lafayet 一樣只係多
Overall 食物好好, 但小小意見就係外賣service 個package 可以再做好d. 擺放cake ge合 basically 係同 Paul Lafayet 一樣只係多個sticker, 而紙袋亦係無咩design.. 所以係有小小美中不足的.. 可能chef koo唔上太高調做宣傳?~