我見到網上有唔少正評,又冇乜負評,所以特登同朋友搭車過嚟試吓呢間嘅喇沙,結果只可以話,食完令人感到意氣難平,食物質素只可以話正常,唔可以話特別出色,湯頭比較稀,味道都可以接受,但係一個Lunch set 分成兩個細碗係咩玩法?兩碗就分咗四個碗仔+一碟餸比較難理解呢個上菜方式。如果話本身一碗麵筋一隻蝦嘅話,咁我叫兩碗你比兩隻蝦我可以接受,但喺隔籬枱三個人叫咗兩碗麵,一碟豬扒撈麵定唔知炒麵,佢哋有三隻蝦,咁似乎係跟人頭上菜,令到我哋有少少混淆,到底係有啲咩配餸?我明白成個商場租金都唔平,我lunch set $90來講其實都唔算平,如果真係個成本做唔到咁平價錢,其實可以調高啲,唔係我比百幾$200,好似食緊試食咁,個碗就好似平時去大快活加$6一碗麵果啲size咁,有少少似緊食omakase ,食完又好似唔係好知食緊啲乜嘢,跟餐杯野飲,好似飲完仲飽過食嗰兩兜麵。就算個份量真係咁少,都可以俾返個正常嘅碗俾我,如果我要同人share,我會主動要多個碗仔自己去分,而唔係你幫我分配好,但係其實份量又同一碗麵正常size嘅份量有相距。我覺得唯一可以讚嘅位係,一開始好細心咁樣俾咗一杯水同浸住咗嘅餐具餐品
比較難理解呢個上菜方式。

餐品嘅價錢嚟講,相對隔離舖頭係平啲,但係份量絕對係令人感到十分疑惑。
2023-10-29