2021-07-20 118 views
第一次食中式廚師發板!日式料理既就食得多,朋友話要預訂先食到既中式廚師發板。真係好鬼好奇咩一回事😂剩係知book 左海鮮餐,whatsapp 訂個時有幾個range 比我地揀。 今次試左個中間價。性價比可接受。老闆比左個生日折扣我哋! 頭盤冰鎮鮑魚,入口味道岩岩好。其實唔使點芥末豉油都已經好入味!椒鹽賴尿蝦一定一定一定要試!椒鹽賴尿蝦一定一定一定要試!椒鹽賴尿蝦一定一定一定要試!師父好勁,平時食椒鹽賴尿蝦一定係自己剝殼,我係唔會食。 但今次呢個椒鹽賴尿蝦係已經剝好左!仲要食到入邊有糕嘅原隻賴尿蝦。之後仲有元貝,濃湯浸娃娃菜。元貝就一般。濃湯浸娃娃菜個湯係金黃色嘅。同平時白雪雪d湯好有分別,呢個甜到我飲晒碗湯。之後仲有陳皮排骨。本身以為係椒鹽排骨但係食落口竟然有陳皮味道。好香陳皮味好入味。(食完試過自己落陳皮去醃排骨完全唔係嗰隻味)仲有瑤柱蛋白菜粒炒飯,啲瑤柱炸到脆卜卜。之後配炒飯一粒粒咁都幾好食。 碗飯好大碗,可以細份啲都ok !
第一次食中式廚師發板!

今次試左個中間價。性價比可接受。老闆比左個生日折扣我哋!

椒鹽賴尿蝦一定一定一定要試!

之後仲有元貝,濃湯浸娃娃菜。

元貝就一般。
濃湯浸娃娃菜個湯係金黃色嘅。
同平時白雪雪d湯好有分別,呢個甜到我飲晒碗湯。

之後仲有陳皮排骨。

(食完試過自己落陳皮去醃排骨完全唔係嗰隻味

碗飯好大碗,可以細份啲都ok !
2021-07-19
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday