2018-07-15 222 views
朋友介紹,第一次真真正正食蟹宴以前都係食其他菜式其中一兩款有蟹肉喺裡面今次試呢間喺旺角廣華街街市個頭,隔離都有幾間唔同類型嘅餐廳,好易搵,門外有隻好大嘅蟹標誌就係門外有餐牌,都好幾款選擇,揀岩先入去order就快一點店內好細,只有一張大長枱,設9個位,但感覺好似一家人坐埋一齊食飯咁好彩有預先訂枱 (發現原來電話號碼係一個手提電話,可以whatsapp book位)一坐低已經見擺放餐具嘅器皿幾特別,用上都係同蟹有關嘅公仔今次叫一款松葉蟹丼定食等左陣,店員端上前菜,係幾舊小蕃薯,食落口原來係凍凍地,唔同一般熱食嘅蕃薯,食左又唔會感覺太滯然後有蟹肉味噌湯 (忘記左影低湯內隻小蟹腳同d蟹肉) 味道唔會太咸主角黎啦:完全冇諗過真係咁多蟹肉同蟹羔一碗滿滿的,好吸引,食落去,蟹肉味道好鮮甜,而亦唔會乾身,充分吸收左蟹肉嘅味道下次有機會再試下其他(溫馨提示:menu圖片顯示嘅,有部分例如海膽,三文魚子等係要加錢先有,唔係本身個set包埋 ga,叫之前記住睇清楚)
朋友介紹,第一次真真正正食蟹宴
以前都係食其他菜式其中一兩款有蟹肉喺裡面

門外有餐牌,都好幾款選擇,揀岩先入去order就快一點

一坐低已經見擺放餐具嘅器皿幾特別,用上都係同蟹有關嘅公仔

今次叫一款松葉蟹丼定食
前菜

味噌湯

主角黎啦:
松葉蟹肉蟹羔丼飯

完全冇諗過真係咁多蟹肉同蟹羔

一碗滿滿的,好吸引,食落去,蟹肉味道好鮮甜,而
亦唔會乾身,充分吸收左蟹肉嘅味道

下次有機會再試下其他

2018-07-12