2016-02-21 942 views
今日生日,所以朋友就過咗嚟請我食下午茶。朋友話想食啲特別野,咁我就拉佢去咗呢一間埃及鋪頭。埃及野係咩?係我字典入邊冇任何認知鋪頭落班個位係一外籍人士,我相信係店主, 我哋以簡單英文溝通,點左一份燒牛肉熱狗餐+ Iced lemon tea $32+$6=$38。價錢非常合理,我去大角咀食一個餐,都要成$60先落到樓。我哋前面有幾個客,所以都等左六七分鐘先有得食,即叫即做冇辦法啦我先食薯條,夠熱夠脆,上面仲有啲黑椒,好好食,唔會油lum lum 配埋個三色醬(唔知點叫個醬,佢有三隻色),個醬帶少少辣,好開胃好喇到主菜,個賣相好好,唔知味道點呢?我先將佢切開一半,見到好足料。個包好軟林林,個燒牛肉好入味好香口,不過我覺得老左少少,有啲硬,但配埋上面果個三色醬,都正。side有紫椰菜絲沙律,好飽。最後我都食唔晒,如果女仔食,share一個餐都夠晒下次試下埃及飯先

,我去大角咀食一個餐,都要成$60先落到樓。

下次試下埃及飯先
2016-02-16
$38 (Tea)
Celebration
Birthday